Hlavní obsah

Police hledá útočníka z parku na Smíchově. Muži kvůli mobilu způsobil doživotní poranění

Praha
Aktualizováno

Z těžkého ublížení na zdraví podezírá policie muže, který měl jiného člověka napadnout na lavičce v parku na pražském Smíchově. Důvodem podle kriminalistů byl mobilní telefon. Oběť skončila se zraněným okem v nemocnici, podle vyšetřovatelů ponese doživotní následky. Podezřelého zachytila bezpečnostní kamera, policie po něm pátrá.

Muž podezřelý z těžkého ublížení na zdraví.Video: Policie ČR

Článek

Incident se stal již 17. srpna v zadní části parku za kostelem na náměstí 14. října, podezřelého se ale dosud nepodařilo policistům najít, požádali proto nyní veřejnost o pomoc s jeho ztotožněním.

„Kolem 10:30 si neznámý muž vzal telefon, který měl poškozený volně na lavičce, a pravděpodobně si ho chtěl nechat. Poškozenému se to nelíbilo, vzal si ho zpět a měl se k odchodu. Po několika krocích se však otočil a v tu chvíli ho podezřelý udeřil do pravého oka, až spadl na zem,“ informoval v pondělí o případu mluvčí policie Jan Rybanský.

Muž utrpěl zranění, které si podle policie vyžádalo neodkladné ošetření a následnou operaci na oční klinice s tím, že bude mít doživotní následky.

Policie zahájila trestní stíhání proti muži, který v Praze fackoval bezvládnou osobu

Krimi

Rozsah zranění a to, čeho přesně se následky týkají, policie nezmínila.

„V souvislosti s případem pátráme po muži, který je zachycen na kamerových záznamech, pokud ho poznáváte, kontaktujte prosím linku 158. Děkujeme. Výzva platí i pro samotného muže, aby se v rámci objasnění této události dostavil na kteroukoli pražskou služebnu,“ dodal mluvčí s tím, že kriminalisté případ řeší jako těžké ublížení na zdraví, za což pachateli hrozí až desetileté vězení.

Podobný případ těžkého ublížení na zdraví, kdy poškozený utrpěl vážné zranění oka, řešili letos v dubnu policisté po potyčce tří mužů v Praze u stanice metra Florenc.

Policie hledá útočníka z FlorenceVideo: Policie ČR

Kriminalisté sice museli po čase případ odložit jako neobjasněný, pátrání po podezřelé dvojici, kterou zachytila bezpečnostní kamera, ale stále trvá.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z těžkého ublížení na zdraví v parku na Smíchově.

Policie obvinila mladistvého kvůli napadení řidiče autobusu v Mostě

Krimi

Výběr článků

Načítám