Hlavní obsah

V opilosti umlátil přítelkyni. Dostal devět let

Holdoval nadměrně alkoholu, což se mu stalo osudným. V opilosti se Richard Kučík z Valašského Meziříčí „neznal“ a páchal trestnou činnost. Jeho běsnění nakonec vyústilo v tragédii. Přítelkyni zbil tak brutálně, že zemřela. Pár dnů předtím zmlátil i pracovníka ostrahy supermarketu, jemuž polámal žebra. Senát olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě ho za to v úterý poslal na devět let za mříže, když přijal jeho prohlášení viny.

Richard Kučík u olomouckého krajského souduVideo: Petr Marek, Novinky

Článek

Absolvovat musí i protialkoholní léčení ústavní formou. Verdikt je pravomocný. Obžalovaný i státní zástupkyně se vzdali práva na odvolání.

„Neměli jsme důvod prohlášení viny nepřijmout. Obžalovaný spolupracoval při objasnění svého jednání i v přípravném řízení a také projevil lítost. To vše jsme v trestu zohlednili,“ řekl k verdiktu předseda senátu olomouckého krajského soudu Eduard Ondrášek.

Foto: Petr Marek

Richard Kučík u olomouckého krajského soudu

Třiatřicetiletému muži, který byl v minulosti už pětkrát odsouzen, z toho dvakrát i pro násilnou trestnou činnost, za pokus těžkého ublížení na zdraví, vydírání a těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, hrozilo až 12 let za mřížemi. Svých činů litoval. „Mrzí mě, co jsem udělal. Bude to ve mně do konce života,“ uvedl u soudu.

Expřítelkyni hrozil smrtí, pak ji brutálně ubodal a její kamarádku poslal navždy na vozík. Hrozí mu doživotí

Krimi

Kučík na svoji přítelkyni zaútočil v noci z 6. na 7. listopadu loňského roku. Předcházela tomu jejich hádka, oba byli opilí a žena chtěla z domu odejít. Na dvoře rodinného domu však nešťastnici dostihl a zasadil jí tam nejméně šest razantních úderů pěstí do oblasti hlavy a obličeje. Napadená upadla na zem, a udeřila se do hlavy, kde zůstala bezvládně ležet a začala chrčet. Obžalovaný přesto v útoku nepřestal. Vzal ji za mikinu a ještě jí nafackoval.

Teprve poté ji v bezvědomí odtáhl do přilehlé zahradní chatky, kterou společně obývali. Tam ji zanechal na podlaze, spoléhaje, že se ráno probudí, a sám si šel lehnout.

Ráno o půl deváté nalezl přítelkyni na stejném místě a ve stejné poloze, kde ji večer zanechal. Teprve potom přivolal na místo svoji matku, která o půl desáté telefonicky kontaktovala záchranku. Po příjezdu na místo ovšem lékař konstatoval smrt poškozené. Příčinou byl otok mozku s následným krvácením.

Foto: Petr Marek

Richard Kučík u olomouckého krajského soudu

Ještě před tímto činem Kučík loni 23. října kolem půl osmé večer v prostoru vchodu do Penny Marketu ve Valašském Meziříčí opilý a pod vlivem drog napadl pracovníka ostrahy této prodejny. Vadilo mu, že jej muž slovně napomenul za to, že se předtím nevhodně choval vůči své přítelkyni. Opakovaně hlídače udeřil pěstí do obličeje, stejně tak jej několikrát kopl kolenem a udeřil pěstí do žeber. Zároveň na něho křičel, že ho zabije. Na to zareagoval známý útočníka, který doběhl na místo konfliktu a od napadeného ho odtrhl a povalil jej na zem. V tom okamžiku se podařilo poškozenému utéct zpět do prodejny.

Agresor ale za chvíli opět doběhl do vestibulu a měl v úmyslu muže opětovně fyzicky napadnout. Znovu při tom křičel, že jej zabije. Dalšímu útoku opět zabránil jeho známý tím, že ho vyvedl z prodejny ven. Tam byl pak za užití donucovacích prostředků strážníky tamní městské policie zpacifikován a poté předán hlídce Policie ČR. Poškozený v důsledku napadení utrpěl mj. tříštivé zlomeniny žeber.

Opilý a zdrogovaný mladík mlátil lidi na potkání, soud mu potvrdil čtyři roky

Krimi
Související témata:
Richard Kučík

Výběr článků

Načítám