Hlavní obsah

V odříznuté osadě u Děčína zachraňovali horolezce. Zraněného museli odvézt vlakem

Dolní Žleb

Nezvykle náročnou cestu do nemocnice se zraněným horolezcem museli v neděli podstoupit záchranáři na Děčínsku. Protože v době zásahu byla stále ještě uzavřená silnice z Děčína do Dolního Žlebu, po snesení horolezce v podvěsu vrtulníku museli se zraněným cestovat vlakem.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Po snesení horolezce v podvěsu vrtulníku museli záchranáři se zraněným cestovat vlakem.

Článek

Speciální záchranářský vlak, který město Děčín využívá v době mimořádných situací, zejména povodní, byl v neděli znovu v akci. V pátek zajišťoval návrat volební komise z Dolního Žlebu, v neděli musel na stejné místo vyrazit znovu. Tentokrát z mnohem vážnějšího důvodu.

Ve skalách nad Dolním Žlebem zůstal zraněný horolezec. Už jen kvůli tomu, aby se na místo vůbec dostali, museli děčínští profesionální hasiči a zdravotničtí záchranáři do odříznuté nejsevernější části Děčína cestovat povodňovým vlakem.

Mezitím se dobrovolní hasiči ze sousedního Horního Žlebu a záchranáři Letecké záchranné služby dostali ke zraněnému horolezci a připravili jeho sundání ze skály v podvěsu vrtulníku.

Horolezec na skalní stěně v Alpách čekal na záchranu celou noc. Přišla v poslední chvíli

Koktejl

„V Dolním Žlebu byl snesený horolezec předán do péče pozemních zdravotnických záchranářů a hasičů z Děčína, kteří vlakem přepravili raněného do Děčína. Tam byl přeložen do sanitky ZZS a odvezen k ošetření do nemocnice v Děčíně,“ popsali děčínští hasiči.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Transport zraněného k železniční stanici v Dolním Žlebu

„U zraněného horolezce bylo podezření na středně vážné zranění,“ řekl Novinkám Prokop Voleník, mluvčí ústeckých zdravotnických záchranářů. „Využití povodňového vlaku pro nás bylo standardní situací. Při vzestupu hladiny Labe je to pro nás jediná přístupová cesta a s jejím využitím už máme zkušenosti,“ dodal.

Silnice do Dolního Žlebu, vedoucí podél Labe, byla minulý týden uzavřená poté, co se řeka vylila z koryta. Uzavřená zůstávala až do neděle. Teď už je úsek Čertova Voda - Dolní Žleb otevřený.

Komise musela jet na volby vlakem. Večer ji vyzvedne speciální spoj

Krajské volby
Související témata:

Výběr článků

Načítám