Hlavní obsah

V lese na Děčínsku našli mrtvého muže. Ležel pod větvemi

Dolní Žleb

V lesích u Dolního Žlebu na Děčínsku našel v sobotu policejní psovod pohřešovaného muže z Ústí nad Labem. Ležel mrtvý pod větvemi. Nic nenasvědčuje cizímu zavinění, řekla mluvčí policie Miroslava Glogovská. Ústeckým krajem se prohnala v pátek večer silná bouřka, hasiči odklízeli její následky během noci a celé soboty.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Pátrání po seniorovi vyhlásili policisté v pátek na základě oznámení jeho manželky. V sobotu v 11:00 ho našel v lesním porostu policejní psovod v těžko přístupném terénu. „Tělo bylo nalezeno mezi pokácenými stromy. K objasnění příčin úmrtí byla nařízena policejní pitva,“ uvedla Glogovská.

K události vyjeli hasiči. „Policie ČR nás požádala, abychom kolem nalezeného muže odřezali větve a stromy, které ho obklopovali. Osobu jsme naložili na transportní nosítka a snesli do nižších partií svahů labského kaňonu,“ řekl mluvčí krajských hasičů Milan Rudolf.

Místo není vhodné na procházky

Tělo se nacházelo pod skalní stěnou, kam chodí horolezci. Na místě jsou vyšlapané pěšinky, ale žádná turistická stezka. V současné době se tam uskutečňuje těžba stromů. „Rozhodně to není vhodné místo na procházky,“ podotkl Rudolf.

V Ústeckém kraji od pátečního odpoledne vytrvale pršelo. Hasiči měli jen za pátek 111 zásahů v souvislosti s počasím, v sobotu do 18:00 další padesátku. „Pokračovaly úklidové práce. Opět jsme likvidovali spadlé stromy, větve, uklízeli komunikace a čerpali vodu ze sklepů a komunikací. Voda opět zaplavila Nádražní ulici v Litoměřicích. V Ústí nad Labem jsme likvidovali strom opřený o budovu,“ uvedl Rudolf.

V Sebuzíně na Ústecku uklízeli hasiči hlínu a kamení z komunikace. Na Litoměřicku zasahovali hasiči jednadvacetkrát, na Ústecku desetkrát, na Děčínsku a Teplicku šestkrát, na Chomutovsku dvakrát, na Mostecku a Žatecku jedenkrát.

Muže na Nymbursku zabila větev spadlá při bouřce, svědci ho oživovali marně

Krimi

Výběr článků

Načítám