Hlavní obsah

V Krkonoších hořela hrabanka, požár má zřejmě na svědomí nedbalost

Dolní Dvůr

Nad Dolním Dvorem v Krkonoších ve středu hořelo. Hlídka strážců národního parku po ránu zaznamenala kouř stoupající z lesa v lokalitě kolem Liščí cesty. Zdroj kouře objevili a ihned použili hasicí přístroj. Na místo dorazilo také několik jednotek hasičů, kteří byli informováni o požáru o půl osmé ráno. Místo prolili vodou, aby nedošlo k rozšíření ohně.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

V Krkonoších nad Dolním Dvorem hořela hrabanka.

Článek

Šlo o požár hrabanky na ploše asi pět krát pět metrů. Naštěstí oheň nezpůsobil žádnou škodu.

„Hořet začalo v blízkosti místa s lavičkou, je tak velmi pravděpodobné, že požár vznikl kvůli lidské nedbalosti. Apelujeme na všechny, buďte nejen v Krkonoších, ale obecně v přírodě velmi opatrní a počínejte si tak, abyste předcházeli vzniku požáru,“ uvedli hasiči na síti X.

Foto: KRNAP

V Krkonoších nad Dolním Dvorem hořela hrabanka.

S tím souhlasí i mluvčí správy národního parku Radek Drahný.

„S požáry v národním parku se naštěstí nesetkáváme často, přesto by lidé v současném počasí měli být opravdu obezřetní. Setkáváme se například s tím, že zapalují svíčky u různých pomníků, božích muk, na křižovatkách,“ upozornil Drahný a dodal, že jen o den dříve varovali před zvýšeným rizikem požáru.

„Dnes byli naštěstí naši strážci na místě včas. Vzhledem k tomu, že nebyla žádná bouřka, nejednalo se o požár, který by vznikl přírodní cestou,“ míní Radek Drahný.

Foto: KRNAP

V Krkonoších nad Dolním Dvorem hořela hrabanka.

Informace o možných požárech mohou turisté volat přímo hasičům na nouzovou telefonní linku 150 nebo linku integrovaného záchranného systému 112, případně na pohotovostní telefonní číslo Správy KRNAP 737 211 113.

V českých Krkonoších se poprvé narodila mláďata vlka

Koktejl

Výběr článků

Načítám