Hlavní obsah

V prostorách pohřební služby v Prostějově se těžce popálil muž

Aktualizováno

Pracovník soukromé pohřební služby se v pondělí dopoledne popálil při práci v prostorách firmy v Brněnské ulici v Prostějově. Letecky byl transportován na popáleninové centrum do Brna. Novinkám to řekl mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Břetislav Bolard.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

První informace záchranné služby, že se pracovní úraz odehrál v krematoriu, se nepotvrdila, zmíněná pohřební služba jej nemá. Má jen obřadní síň. Podle informací Novinek se muž popálil benzínem.

„Měl popáleniny na deseti až patnácti procentech těla. Po ošetření na místě jsme ho vrtulníkem dopravili do Brna. Není v ohrožení života,“ uvedl mluvčí.

Případem se zabývá i policie. „Jak se vše stalo a při jaké činnosti, je předmětem šetření. Stejně tak hořlavina, kterou se muž popálil. V této chvíli nic bližšího nemohu k tomu říct,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Sdílní nebyli ani v pohřební službě. Na mobilním telefonu majitele se ozval muž, jenž se představil jako zaměstnanec firmy. „Já u toho nebyl, nic jsem neviděl, nic o tom nevím. Říct by vám k tomu něco mohl jen šéf firmy. Je však mimo republiku,“ řekl Novinkám a zavěsil.

Chlapec na sebe převrhl hrnec s rozpáleným olejem. Utrpěl těžké popáleniny

Krimi

Výběr článků

Načítám