Hlavní obsah

V klenotnictví předstíral, že má pistoli, pak pálkou rozbil vitrínu. Prodavač ho zaklekl

Parodii filmu s kriminální tematikou připomínal pokus mladíka z Kadaně o vyloupení klenotnictví v Karlových Varech. Nejdříve v kapse mikiny imitoval prsty ruky, že míří na prodavače pistolí. Když neuspěl, rozbil baseballovou pálkou jednu z vitrín a chystal se i na obsluhu prodejny. Zaměstnanec klenotnictví ale osmnáctiletého hocha zaklekl.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V pátek 12. července letošního roku v odpoledních hodinách přišel teprve osmnáctiletý zamaskovaný mladík z Kadaně do jednoho z klenotnictví v Karlových Varech,“ popisoval ve středu mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

„Přistoupil k pracovníkovi klenotnictví a sdělil mu, že chce finanční prostředky, přitom rukou v kapse imitoval namířenou střelnou zbraň,“ pokračoval mluvčí. „Když mu pracovník odpověděl, že finanční prostředky nemá, tak měl mladík přinesenou baseballovou pálkou poškodit výlohu a snažit se zmocnit vystavených hodinek, což se mu ovšem nepodařilo,“ dodal Kopřiva.

Po osmi letech opustil vězení a za pár dnů se pokusil vybrat klenotnictví

Krimi

A pak se mladík rozhodl, že toho jen tak nenechá. „Po chvíli baseballovou pálkou zaútočil na pracovníka klenotnictví, který se jeho útoku nakonec ubránil a mladíka navíc zpacifikoval, když ho držel na zemi do příjezdu policejní hlídky,“ konstatoval mluvčí. „Policisté ho následně zadrželi,“ doplnil s tím, že pracovník klenotnictví byl se zraněním ošetřen v karlovarské nemocnici.

Karlovarští kriminalisté obvinili mladíka z Ústeckého kraje ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřel Kopřiva.

Jako v akčním filmu: Dvacítka zakuklenců s kladivy vybílila za chvilku klenotnictví v USA

Koktejl
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám