Hlavní obsah

Autobus v Karlových Varech sjel z náspu do kolejiště

Aktualizováno

Při dopravní nehodě v Karlových Varech sjel autobus z několikametrového náspu na železniční trať. Podle prvních informací je zraněno 17 lidí. Do autobusu vrazil opilý řidič osobního vozu, který podle policie vjel do křižovatky na červenou. Na místě jsou všechny složky záchranného systému. Hasiči původně informovali o tom, že autobus spadl do kolejí z mostu, později upřesnili, že šlo o násep.

Nehoda autobusu v Karlových VarechVideo: Novinky

Článek

K nehodě došlo na světelné křižovatce v Západní ulici. Autobus se tam srazil s osobním vozidlem, které podle policie vjelo do křižovatky na červenou, a skončil v kolejišti. Podle policie řidič osobního vozidla nadýchal 0,8 promile. Nikdo by neměl být ohrožen na životě.

Foto: Hasiči

Nehoda v Karlových Varech

Doprava na železnici mezi stanicemi Karlovy Vary a Karlovy Vary Dolní nádraží je zastavena.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Radka Hese jsou zranění lehčího charakteru. „Přímo na místě jsme ošetřili sedm osob. Všech 17 účastníků dopravní nehody bylo rozvezeno do zdravotnických zařízení v Karlovarském kraji,“ dodal Hes.

Policie krátce před půl desátou informovala, že viníkem nehody je zřejmě řidič osobního vozidla Volkswagen Polo. „Do křižovatky vjel pravděpodobně na červenou a narazil do boku autobusu. Policistům nadýchal 0,83 promile alkoholu,“ uvedl mluvčí policie Jan Bílek. Podle informací Novinek vůz řídil Ukrajinec.

Opilá řidička ve Frýdku-Místku smetla motorkáře. Nadýchala 1,7 promile

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám