Hlavní obsah

V Chlumčanech u Plzně se přiotrávili v továrně dva lidé

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly v sobotu dopoledne v továrně na keramické výrobky v Chlumčanech u Dobřan na jižním Plzeňsku. Přiotrávili se tam totiž toxickou látkou dva lidé.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Byl tam člověk, který vlezl do jímky a začal ji čistit,“ popisoval Novinkám operační důstojník hasičů Pavel Valm. Jenže v jímce bylo nedýchatelné prostředí, protože v ní podle prvních zjištění hasičů zůstaly zřejmě zbytky tvrdidla do směsi do dlaždiček.

„V jímce muž zkolaboval, takže mu hasiči na místě poskytli podporu dýchání,“ popsal Valm s tím, že muž byl předán záchranné službě.

„Jednoho muže ročník 1974 jsme transportovali na pohotovost Fakultní nemocnice v Plzni,“ uvedla záchranka s tím, že muž měl poruchy vědomí. „Druhého muže ročník 1984 jsme transportovali při vědomí a s lehčím stavem na urgentní příjem stejné nemocnice.“

„Případem se zabýváme,“ uvedla pro Novinky mluvčí plzeňské krajské policie Dagmar Brožová s tím, že na místě zasahovali policisté z obvodního oddělení policie v Dobřanech.

Jedovatý oxid uhelnatý unikal v Praze

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám