Hlavní obsah

Lupič s nožem přepadl večerku v Písku. Za pár minut se tam vrátil pro cigarety

Písek

Muž s kapucí na hlavě přišel do večerky v centru Písku v pondělí 7. října večer. Procházel mezi regály se zbožím, vzal si plechovku s nápojem a šel ke kase. Jenže v tu chvíli vytáhl nůž, začal prodavačku napadat a chtěl po ní peníze. Vyděšená žena mu je dala a lupič odešel. Jenže během chvilky se vrátil, vzal z regálů ještě cigarety a utekl.

Loupežné přepadení ve večerceVideo: PČR Písek

Článek

„Na místo okamžitě po oznámení vyjížděli písečtí policisté, propátrávali okolí, zjišťovali informace od přepadené ženy. Případ si na místě převzali kriminalisté a technik zajistil stopy. Na základě vyhodnocení poznatků z kamerových záznamů bylo policistům po pár minutách jasné, kdo je z loupeže podezřelý,“ řekla Kamila Čuřínová Ingrišová, mluvčí písecké policie.

Jde podle ní o 27letého muže, který má kriminální minulost převážně z majetkové a drogové problematiky. Do pátrání po podezřelém se zapojili také městští strážníci.

Foto: PČR Písek

Loupežné přepadení v písecké večerce

Lupič se s ukradenými penězi i cigaretami schovával u svých známých v Písku, kam si pro něj v úterý ráno přišli kriminalisté a převezli ho do policejní cely. „Vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání pro loupež a podala podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. O vazbě rozhodne dnes soud,“ dodala policejní mluvčí.

Lupiči hrozí u soudu až deset let za mřížemi.

Vyšinutý muž ohrožoval v Budějovicích lidi na náměstí nožem

Krimi

Výběr článků

Načítám