Hlavní obsah

V Berouně hoří pekárna, střecha se zcela propadla

Aktualizováno

Hasiči v neděli večer v centru Berouna bojují s požárem tamních pekáren. Informovali o tom na síti X. Evakuováno bylo 54 lidí. Střecha hořících pekáren se zcela propadla. Boj s plameny komplikuje silný vítr. Hasiči, kteří na místo vyslali dvě desítky jednotek, večer likvidovali ohniska požáru.

V Berouně hoří pekárnaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

„Zasahujeme u požáru střešní konstrukce pekáren,“ uvedli hasiči v podvečer na síti X. „Plameny se začaly šířit z vnitřku budovy na střešní konstrukci. Hořet začalo při běžném provozu, z něj jsme museli evakuovat pracovníky, evakuováno bylo 54 lidí,“ řekl Novinkám a Právu mluvčí středočeských hasičů Dominik Pěnička.

Plameny zachvátily berounský objekt Pekáren Hořovice. Krátce po 19. hodině vyhlásili hasiči třetí stupeň poplachu ze čtyř.

„Hasiči se snaží, aby plameny nepřeskočily na další budovu. Hasiči jsou i pod hořící střechou. Mají náš velký obdiv,“ uvedlo město na svém facebookovém profilu. Později doplnilo, že se na objektu střecha propadla.

Po nehodě na Jablunkovsku vzplálo auto, na řidiči hořelo oblečení

Krimi

To později popsali i hasiči. „Střecha pekáren se už kompletně propadla do objektu. Hasiči pracují na ohniscích požáru a vypadá to, že se podaří uchránit administrativní část budovy. Zásah nám bohužel komplikuje nestabilita vnějšího pláště budovy směrem k výrobní části objektu,“ popsali před desátou večer.

Podle reportéra Novinek hasiči zasahovali z několika žebříků. Budova vzplála v plném rozsahu a z místa se valil hustý dým.

„Zasahujeme zvnitřku, po obvodu pláště i z výškové techniky, postupně se oheň daří umírňovat, dostáváme ho pod kontrolu,“ popsal večer Pěnička.

V souvislosti s požárem byl uzavřen most T. G. Masaryka přes Berounku.

Mluvčí středočeské záchranné služby Marek Hylebrant uvedl, že na místě asistují. Hasiči, kterých na místě pracovala víc než stovka, večer informovali o pěti zraněných - podle informací Novinek dva utrpěli zranění během zásahu a na tři měl spadnout strop. Zranění by neměla být vážná.

Boji hasičů s plameny přihlížely v okolí pekáren stovky lidí.

Hasiči zasahují u požáru v BerouněVideo: HZS

Soud k zapálení parku České Švýcarsko se opět nekonal. Stále se pochybuje o zdraví obžalovaného

Krimi
Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Požáru pekáren v Berouně přihlížejí stovky lidí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Požár pekáren v Berouně

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Požár pekáren v Berouně

Související témata:

Výběr článků

Načítám