Hlavní obsah

Dálnici D1 zastavila nehoda cisterny, na dálnici D2 srazilo auto chodce

Aktualizováno

S velkými komplikacemi musejí v neděli odpoledne počítat řidiči na jihu Moravy jak na dálnici D1, tak i na D2. Provoz na obou dálnicích totiž komplikují nehody. Na D1 se poblíž Říčan u Brna na 177,5. kilometru ve směru na Prahu srazily dva nákladní vozy, takřka ve stejnou dobu srazilo auto člověka na D2 na 44,5. kilometru ve směru na Brno.

Foto: dopravniinfo.cz

Kolona za Brnem směrem na Prahu

Článek

„Ve směru na Prahu byl zastaven provoz a objízdná trasa vede přes exit 178 u Ostrovačic a silnicí 602 na Domašov. Řidiči zde musejí počítat se zdržením,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Petr Vala.

Dálnici zablokovala nehoda dvou nákladních aut. Podle předběžných informací z místa střetu nedobrzdila cisterna vezoucí pohonné hmoty a narazila do nákladního auta před ním. Řidič byl zraněn a záchranáři ho odvezli do nemocnice.

„Na místě jsme ošetřili muže středního věku a k vyloučení středně těžkých zranění jsme ho transportovali do nemocnice,“ potvrdil Novinkám mluvčí jihomoravských záchranářů Lukáš Dvořáček.

Policisté i hasiči v té souvislosti upozornili, že komplikace na dálnici budou zřejmě delšího charakteru, musí se totiž vyřešit přečerpání nafty z nádrží nabourané cisterny a dopravce pak musí přistavit nový tahač.

Problémy jsou i na dálnici D2. „Došlo zde ke střetu vozidla s osobou,“ konstatoval Vala. Před patnáctou hodinou odletěl u dálnice vrtulník záchranářů. „Muže středního věku jsme s kritickým zraněním transportovali letecky na urgentní příjem,“ dodal mluvčí záchranářů.

Místo nehody se zde objíždí přes čerpací stanici.

Na dálnici D5 u Mýta vzplálo auto, uhořel v něm člověk

Krimi

Výběr článků

Načítám