Hlavní obsah

Útočník zbil muže boxerem a pak utekl. Vystopoval ho policejní pes

Pro zločin těžkého ublížení na zdraví stíhají liberečtí policisté devětatřicetiletého muže. Ten při potyčce surově zbil svého soka pěstí, na které měl nasazeného tzv. boxera. Oběť nechal ve vážném stavu na místě a utekl. Schovávání mu nepomohlo, vyčenichal ho služební pes.

Foto: Policie ČR

Psovod Ladislav Samek a služební pes Miky

Článek

Incident se stal 21. září v Liberci, před desátou hodinou večerní. Nyní již stíhaný pachatel si vyřizoval účty s o pět let mladším mužem. Opakovaně ho udeřil pěstí s nasazeným boxerem do obličeje a hlavy. Když skončil, z místa bez zájmu o dotyčného odešel. Jeho stav ale byl vážný a záchranáři ho odvezli do nemocnice, kde skončil na jednotce intenzivní péče.

„Služební policejní pes na místě zachytil pach osoby a policisty zavedl k zahradnímu altánku. Uvnitř něj se krčil za stolkem muž odpovídající popisu hledaného útočníka. Když spatřil policisty, snažil se použitý boxer zahodit,“ popsala mluvčí liberecké policie Klára Jeníčková. Na místě byl zadržen nejen pachatel, ale i zbraň.

Foto: Policie ČR

Policejní pes Miky

Pachatele surového útoku našel čtyřletý policejní pes Miky s psovodem Ladislavem Samkem, kteří slouží u kynologů v Liberci. On i další jeho čtyřnozí kolegové od začátku letošního roku vypátrali už padesát pachatelů trestných činů.

Výběr článků

Načítám