Hlavní obsah

Útočník se na ulici v Praze pokoušel oloupit muže, s nožem v ruce ho pronásledoval

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který je podezřelý z loupežného přepadení v Kolbenově ulici. S nožem v ruce se pokoušel oloupit jiného muže. Nejprve po něm chtěl peníze, pak si ale všiml i mobilu, který se mu zalíbil. Chvíli dokonce poškozeného pronásledoval, následně zaběhl do metra.

Podezřelý z loupežného přepadeníVideo: Policie ČR

Článek

K loupeži došlo už v polovině března v Kolbenově ulici v Praze 9. Konkrétně pár minut před půlnocí.

Vše začalo tím, že na tramvajové zastávce Poštovská vystoupil muž, který se poté vydal pěšky domů. „Během chvíle ho však oslovil neznámý muž a požadoval od něj hotovost. Poškozenému se to nelíbilo a chtěl zavolat na linku 158. Když si telefonu všiml neznámý, zalíbil se mu a kromě hotovosti požadoval i mobil,“ popsal mluvčí policistů Jan Rybanský.

Útočník poté z kapsy vytáhl nůž, se kterým muže začal ohrožovat. Napadený se dal rychle na útěk. „Lovec se však své kořisti nechtěl vzdát a začal ho pronásledovat. Následně se poškozenému podařilo linku 158 kontaktovat a sdělit i místo, kde se zrovna nachází,“ dodal mluvčí.

Podezřelý nicméně před příjezdem hlídky policie stihl z místa utéct.

Následně kriminalisté zajistili kamerové záznamy ze stanice metra. Na nich je vidět zvláštně se pohybující muž s černým batohem na zádech. „Za loupež mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ doplnil Rybanský. Pokud tvář podezřelého někdo poznává, má se obrátit na linku 158.

Foto: Policie ČR

Podezřelý z loupežného přepadení

Lupič v roušce přepadl s pistolí benzinku na Strakonicku. Je na útěku

Krimi

Výběr článků

Načítám