Hlavní obsah

Utěšoval plačící dívku před zamčenou školou. V křoví ji pak znásilnil a dal jí padesát korun

Hradec Králové

Svízelné situace malé školačky využil loni v září pětatřicetiletý muž, který ji pod záminkou, že jí pomůže dostat se do zamčené školy, vylákal mezi keře, kde ji donutil, aby ho sexuálně uspokojila. Před jinou dívenkou pak onanoval v autě. Krajský soud v Hradci Králové ho nyní poslal na šest let do vězení a uložil mu ústavní sexuologickou léčbu.

Foto: Stanislava Králová, Právo

Obžalovaný před Krajským soudem v Hradci Králové

Článek

Rozsudek není pravomocný, jak obhajoba, tak statní zástupkyně si ponechaly lhůtu na odvolání.

Obžalovaný činu litoval, vše přiznal kromě toho, že by dívku, kterou vylákal od základní školy, ohrožoval nožem. Podle svých slov u sebe nůž nosil na opasku trvale roky a používal ho, když vypomáhal v truhlářské dílně nebo pracoval kolem domu.

Muž tehdy využil stresující situace školačky, která přišla pozdě do školy. Bylo už zavřeno, dívka plakala a nevěděla, co má dělat. A tehdy k ní přistoupil obžalovaný, uklidnil ji a nabídl jí pomoc.

Po znásilnění a útoku nožem školačka předstírala smrt a zachránila si život. Mladíkovi soud potvrdil 19 let

Krimi

Začal předstírat, že bude volat, a lákal dívku za sebou mezi keře nedaleko školy. Když byli z dohledu, přiložil dívce ruce na ústa, rozepnul si kalhoty, svlékl slipy a přikázal jí, aby mu rukou třela penis.

Když bylo po všem, řekl, ať nikomu nic neříká, sáhl do peněženky a dal jí padesátikorunu. „Asi to mělo být ospravedlnění, asi jsem víc neměl, nevím,“ řekl muž, kterého místy ovládal pláč a soudce ho musel vyzývat k hlasitějšímu projevu.

Rodina žádá prostřednictvím zmocněnkyně pro dívku náhradu ve výši 300 tisíc korun.

Před druhou dívkou onanoval v autě

Osmdesát tisíc korun pak požaduje rodina druhé školačky, před níž loni v září obžalovaný onanoval. Podle spisu přijel svým autem k dívce, která šla ráno do školy, stáhl okénko, aby se jí zeptal na cestu k vlakovému nádraží. Pak masturboval a ptal se dívky jak se jí to líbí.

„Asi se mi líbilo, že na mě koukala, a udělal jsem, co jsem udělal,“ řekl obžalovaný. U soudu tvrdil, že jel do práce a potřeboval si vyčistit hlavu. Bývalo prý jeho zvykem jezdit bezmyšlenkovitě autem.

„Že jste vyrazil zrovna kolem školy v době ranní špičky, kdy sem rodiče vozí děti,“ glosoval slova obžalovaného soudce Jiří Vacek.

„Nevím, proč jsem tam zahnul, kvůli dívkám jsem ke školám nejel,“ hájil se obžalovaný. U soudu uvedl, že až v souvislosti s případem školačky, kterou zatáhl do křoví, si uvědomil, že má zdravotní problém. Styděl se ale svěřit manželce, bál se, že přijde o rodinu.

Manželka ho neodvrhla

Když vše vyplynulo na povrch, manželka ho neodvrhla a podpořila ho v jeho léčbě, na niž už se podle svých slov informoval v nemocnici v Havlíčkově Brodě. „S nemocnicí už jsme komunikovali, určitě bych hned nastoupil, všeho lituju, chci to odčinit a vrátit se k rodině,“ řekl u soudu.

Obžaloba mu také klade za vinu přechovávání většího množství dětského porna.

„Chtěl jsem si vyzkoušet, jestli to dokážu najít, a čím víc jsem se do toho dostával, tím víc jsem byl zvědavý,“ řekl. Velké množství fotek s dětskou pornografií vysvětloval tím, že v souboru jich bylo hodně.

Většinu hned po prohlédnutí vymazal, aby na ně nepřišla manželka. Některé si stáhl na flashku.

Obžalovanému hrozilo 5–12 let vězení. Šestiletý trest odůvodnil soud jednak doznáním, jednak měl muž v době skutku na padesát procent snížené ovládací schopnosti.

Je to nymfomanka, řekl obžalovaný o 13leté dívce, se kterou měl sex ve sklepě

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám