Hlavní obsah

Upadl do bezvědomí, chtěli ho mlátit dál. Policisté pátrají po oběti brutálního útoku v Brně

Brno

Prostor před brněnským hlavním nádražím patří zejména v pozdních večerních a nočních hodinách k nepříliš bezpečným místům. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil zatím neznámý muž, který se stal obětí brutálního útoku dvou mužů. Ti jej napadali dávno poté, co se přestal bránit. Zatímco útočníky policisté už znají, zatím marně pátrají po napadeném.

Policisté pátrají po zbitém muži. Video: Policie ČR

Článek

Útok, který zachytily bezpečnostní kamery, se odehrál už v září loňského roku. Policisté se ale s prosbou o pomoc obrátili na veřejnost teprve nyní.

„Prvotně slovní výměna přerostla ve fyzické napadení, při kterém dva muži v bílých mikinách surově zbili muže v žlutém triku. Ten zprvu útok opětoval, souboj to však nebyl vyrovnaný, přesile nemohl dlouho odolávat. Po dalším bití, četných tvrdých úderech a škrcení tak pravděpodobně upadl do bezvědomí. Když se po chvíli probral, agresivní muži chtěli v souboji pokračovat. Přítrž jejich dalším ranám potom učinili až kolemjdoucí,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Policisté již odhalili hlavní aktéry v bílých mikinách a vyslechli i další svědky. „Stále se jim však nedaří vypátrat, kdo je zbitým mužem ve žlutém triku. Z výpovědí svědků vyplývá, že by mohl být ukrajinské národnosti, nebo měl alespoň podobným přízvukem mluvit. Z Ukrajiny by mohla být i dívka v zelených kalhotách, která na videu muže brání před dalším útokem. I s ní by potřebovali kriminalisté mluvit,“ požádal o pomoc mluvčí.

Detektivové přivítají i výpovědi dalších očitých svědků, kteří ještě nebyli vyslechnuti. Ozvat se mohou na linku 158.

Čtrnáctiletý chlapec kopal ve Varech další dítě do obličeje, ostatní mu fandili

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám