Hlavní obsah

Ukrajinec před soudem: Manželku jsem bil, ale nevlastní dceru jsem neznásilnil

Plzeň

Z týrání manželky a opakovaného znásilnění nevlastní dcery se ve čtvrtek začal u plzeňského krajského soudu zpovídat 38letý Ukrajinec V. L. Muž se k prvnímu uvedenému činu přiznal, druhý však odmítl. Podle něj jde o mstu jeho ženy, aby skončil ve vězení.

Osmatřicetiletý Ukrajinec V. L. stanul před plzeňským krajským soudem.Video: Klára Mrázová, Novinky

Článek

V obžalobě stojí, že V. L. zhruba dva roky soustavně fyzicky a psychicky týral svou partnerku, s níž bydlel v Aši na Chebsku. „Vulgárně jí nadával, že je kurva, svině, hajzl a že takoví hajzlové by neměli žít. Fackoval ji, shazoval na zem, přikládal jí nůž na krk, bil pěstí do těla i hlavy. Do poškozené kopal,“ popsal státní zástupce.

Třiatřicetiletá žena po posledním útoku, který se odehrál loni v listopadu, vyhledala lékařskou pomoc. Doktoři potvrdili, že má pohmožděniny, modřiny na hlavě i starší bodné poranění na ruce. Podle spisu V. L. také opakovaně znásilňoval nevlastní, dnes čtrnáctiletou dceru. „Nejméně v deseti případech na ní vykonal anální pohlavní styk a soulož. Poškozená se bránila, plakala, prosila, aby ji nechal,“ konstatoval státní zástupce, jenž navrhuje pro cizince devítiletý trest.

V. L. vypověděl, že se s partnerkou seznámil v roce 2019, později se vzali a žili s jejími sedmi dětmi. „Všechny jsem je měl rád jako vlastní,“ uvedl několikrát. Po požáru domu na Ukrajině se rozhodl vydělat peníze a odjel do České republiky, kde ale pracoval načerno. Když vypukla válka, celá rodina se za ním přestěhovala a bydleli společně v Aši.

Roky znásilňoval malou dceru. Nemůže za to, řekl soud k nízkému trestu

Krimi

Obžalovaný vypověděl, že až poté nastaly problémy. „Manželka nechodila do práce, začala hodně pít vodku. Říkal jsem jí, aby přestala,“ pokračoval V. L. Později údajně 33letá žena začala brát pervitin, přestala se starat o domácnost a vznikaly mezi partnery časté konflikty. Ukrajinec přiznal, že manželku fackoval a bil, fyzicky trestal i děti.

Také připustil, že párkrát zkusil drogy. „Najednou jsem se cítil nabuzený. Mohl jsem udělat spoustu práce,“ popsal V. L., jenž byl na Ukrajině v minulosti trestán za krádeže a rvačku.

Popřel však, že by ženu napadl nožem. „Seděl jsem v kuchyni. Ostřil jsem si nůž. Manželka na mě nadávala, byl jsem nešťastný a vypěnil jsem. Chtěl jsem ji postrašit, aby už přestala s hádkami. Ona se zvedla a omylem jsem ji zranil na ruce,“ líčil. Doplnil, že nešlo o nic vážného. Partnerce zranění zavázal, omluvil se a odvezl ji do nemocnice.

Důrazně rovněž odmítl, že by znásilnil nevlastní dceru. „Ne, to jsem neudělal. Znásilnili ji dva Romové v lesíku, když šla ze školy,“ vyprávěl. O události se údajně dozvěděl zpětně a pohádal se se ženou, protože ho o ničem neinformovala. „Manželku jsem docela bil za to, že hodně pila a brala drogy. Chtěla se mi tímhle pomstít,“ vysvětlil. Podle něj si žena přála, aby skončil ve vězení. „Řekla mi: ‚Udělám to tak, že budeš sedět. Řeknu, že dceru jsi znásilnil ty,‘,“ uzavřel V. L.

„Pokud se vůbec uzdraví, bude to trvat dlouho. Má vážné problémy,“ řekla matka dívky, již roky znásilňoval otčím

Domácí

Související články

Výběr článků

Načítám