Hlavní obsah

Ukrajinec podle policie roky znásilňoval nevlastní dceru. Ušili to na mě, řekl u plzeňského soudu

Bylo jí teprve šest let, když jí ještě v její rodné zemi měl nevlastní otec poprvé sexuálně zneužít. To údajně pokračovalo dalších několik let, kdy ukrajinská rodina přijela v průběhu roku 2021 za prací do České republiky. Za znásilnění a vydírání stanul ve středu Andrej Ch. (40) před Krajským soudem v Plzni.

Ukrajinec Andrij Ch. pred Krajskym soudem v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

„V období od roku 2015 do roku 2024 v zemi svého původu a následně při pobytu v Mariánských Lázních ve velkém počtu případů sexuálně zneužil, když poškozenou osahával na genitáliích a donutil ji k pohlavnímu a orálnímu styku,“ uvedl státní zástupce Pavel Hajný.

Podle něj se dívka nedokázala vzhledem k fyzické převaze otčíma a respektu k němu nijak bránit. Navíc jí vyhrožoval, že pokud někomu něco řekne, tak zabije její matku a bratra. „Nemám problém si koupit automat a všechny postřílet,“ citoval žalobce jeho slova.

Ukrajinec před soudem: Manželku jsem bil, ale nevlastní dceru jsem neznásilnil

Krimi

Před soudem Andrej Ch. vinu popřel. „Já jsem to neudělal. Ani bych na nic takového nepomyslel. Když mě policie zadržela, byl jsem v šoku. Nikdy jsem v takové situaci nebyl. Nechápu, proč mě dítě obvinilo z takových zvěrstev. Myslím, že to celé na mě vymyslela manželka a musela dceru proti mě navést,“ vypovídal před soudem cizinec.

Na policii se přiznal

Tvrdil, že se žena výchově dětí příliš nevěnovala. Dokonce je prý i ohrožovala. „Třeba se opila, vzala nůž do ruky a řvala, že děti zabije. Musel jsem jí ho vytrhnout z ruky. Také se několikrát pokusila o sebevraždu. Naposledy loni v listopadu chtěla skočit pod vlak ,“ popisoval obžalovaný, který se po zahájení trestního stíhání letos v lednu policii přiznal.

„Vzal jsem to na sebe. Byl jsem z toho obvinění v šoku. Nevěděl jsem, co mám říci a co z toho všechno může vzniknout. Také jsem špatně rozuměl překladu, byl tam špatný tlumočník. Lekl jsem se i vyslýchajícího policisty, který mi řekl, že když nebudu mluvit, tak uvidím, co zažiju. Pak praštil pěstí do nábytku. Bál jsem se, že mě zmlátí,“ tvrdil Andrej Ch.

Po zadržení policistům řekl, že se mu nevlastní dcera líbí a sexuálně ho vzrušuje. „Osahával jsem ji na genitáliích, ale nikdy jsem s ní neměl pohlavní styk. Líbí se mi. Nevím, proč jsem to dělal. Musím se léčit. Manželce jsem to řekl a slíbil, že už to neudělám. Řekla mi, že to neoznámí, ale pokud se to bude opakovat, rozvede se se mnou,“ citoval soudce výpověď obžalovaného z policejního protokolu z 15. ledna.

Soud bude pokračovat výslechy svědků. Státní zástupce navrhl v případě uznání viny sedmiletý trest vězení.

Měli byste jet bránit vlast, obul se Ukrajinec ve Stříbře do mladších krajanů. V následné rvačce je pobodal

Krimi

Výběr článků

Načítám