Hlavní obsah

Ukrajinec chtěl vykoupit opilou řidičku z průšvihu. Policistům z Domažlicka nabídl sto tisíc

„Doufám, že příště už takovým džentlmenem nebudete, abyste se snažil vykoupit kamarádku za cenu protiprávního jednání,“ napomenul domažlický soudce Milan Anderle obžalovaného Ukrajince, který nabízel policistům úplatek 100 tisíc korun za to, aby přimhouřili oči nad opilou řidičkou.

Vjačeslav Semjanovský u domažlického okresního souduVideo: Novinky

Článek

Za podplácení soud uložil 37letému Vjačeslavu Semjanovskému 16 měsíců vězení s podmíněným odkladem na tři roky a pokutu 50 tisíc korun. Rozsudek je pravomocný.

Policisté zastavili vozidlo Nissan Qashqai, ve kterém seděl Semjanovský jako spolujezdec, letos 12. března po jedné v noci na náměstí v Horšovském Týně. Poté, co řidička Světlana L. měla pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, vložil se do toho obžalovaný muž a strážcům zákona nabídl peníze.

Zdrogovaný řidič s cizími doklady chtěl uplatit policisty

Krimi

„V úmyslu vyhnout se řešení protiprávního jednání se nejprve dotazoval policistů, zda mají vypnutou osobní kameru. Poté jim řekl, že zaplatí 100 tisíc korun za to, že věc nebudou řešit,“ stojí v obžalobě.

Skončil ve vazbě

Cizince po zadržení poslal soudce do vazby, když odmítl nabízenou kauci. Státní zástupkyně Semjanovského po měsíci propustila, když s ním uzavřela dohodu o vině a trestu. A tu nyní soud schválil.

„Obžalovaný byl ohrožen trestem až šesti let vězení. S ohledem na to, že jde o osobu doposud bezúhonnou, má soud za to, že pouhá pohrůžka trestem v kombinaci s peněžitým trestem zcela odpovídá společenské nebezpečnosti jeho činu. Dohodnutý trest proto soud shledal přiměřeným,“ uzavřel soudce.

Mladík se obcí řítil stokilometrovou rychlostí, policisty chtěl uplatit

Krimi

Výběr článků

Načítám