Hlavní obsah

Ubodal partnera bývalé ženy a uřízl mu genitálie. Hrozí mu výjimečný trest

Kvůli ubodání muže dvaceti ranami nožem ze žárlivosti stanul v úterý před pražským městským soudem devětatřicetiletý muž původem z Ukrajiny. Ten podle obžaloby neunesl fakt, že si jeho manželka našla nového partnera, kterého proto napadl, ubodal a ve finále mu uřízl zevní genitál. Za zvlášť trýznivou vraždu muži hrozí až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

Eskorta přivádí obžalovaného k soudu.Video: Marek Bádal, Novinky

Článek

K tragickému incidentu došlo v poslední červnový den loňského roku na chodbě paneláku v Dolních Měcholupech.

Obžalovaný tam podle státního zástupce ze žárlivosti, vzteku a snahy o pomstu bez jakékoliv předchozí výstrahy minimálně dvacetkrát bodl partnera své manželky, se kterou se tehdy rozváděl.

Muže pobodal v podstatě od hlavy až po kolena, mimo jiné poškozenému poranil plíce, srdce nebo játra. „Dále obžalovaný zřejmě v závěru útoku odřízl poškozenému zevní genitál (pyj i šourek s varlaty),“ uvedl státní zástupce.

Na chodbě domu v Praze našli zavražděného člověka

Krimi

Pobodaný zemřel na místě, především na bodná poranění srdce a plic. Obžalovaný z místa činu odjel.

„Částečně přiznávám svou vinu. Obvinění není objektivní a já se vynasnažím to prokázat,“ uvedl na začátku jednání obžalovaný. Podle něj to bylo v podstatě úplně jinak, než je popsáno v obžalobě.

„Velice lituji, že došlo k takové tragédii, jíž jsem se stal účastníkem proti své vůli. Motiv, který mi je kladen za vinu, žárlivost a msta, je zcela bez jakéhokoliv odůvodnění,“ prohlásil.

„Stal jsem se obětí zlých činů jiných osob, z nichž každý mohl čerpat výhodu ze škody mně způsobené,“ dodal krypticky.

„Využila naši dceru“

Poškozeného údajně vůbec neznal, a už vůbec prý nevěděl, že je novým partnerem jeho manželky, se kterou byl už půl roku v rozvodovém řízení. Ten den obžalovaný soudu poměrně podrobně popsal.

Do pražských Dolních Měcholup prý přijel kvůli tomu, že potřeboval zjistit, jestli jeho tehdy ještě manželka nezměnila místo pobytu, protože mu prý už druhý měsíc zamezovala v kontaktu s jejich dcerou. „Využila naši dceru jako nástroj pomsty,“ postěžoval si obžalovaný.

Žárlivec z Turnova sledoval manželku i přes veřejné kamery, nakonec ji zavraždil. Dostal 17 let

Krimi

V garážích domu si všiml, že na místě jeho manželky zaparkoval cizí muž. „O vzájemném vztahu poškozeného s mojí manželkou jsem se dozvěděl až od policie,“ tvrdil soudu.

„Zeptal jsem se ho, kdo to je a proč zaparkoval na místě mé manželky,“ pokračoval.

Muž se prý ale hned začal tvářit povýšeně a hrubě, začal provokovat ke konfliktu a „mluvil nekulturně“.

Zároveň odcházel z garáží do chodby s výtahem a obžalovaný šel za ním. „Zamířil jsem k němu s tím, že budu pokračovat v rozmluvě, abych zjistil, co má společného s mojí rodinou,“ popisoval muž.

„Blokoval jsem jen jeho pokusy“

U výtahu pak konflikt přerostl ve fyzickou potyčku. „Udeřil mě do hlavy, cítil jsem se špatně, uvědomil jsem si, že začal rvačku. Chytil jsem ho za ruce a snažil jsem se ho držet tak, aby mě nemlátil. Začali jsme se prát,“ popisoval obžalovaný soudu.

„Snažil jsem se blokovat jeho pokusy o útok, snažil jsem se ho nemlátit a nijak hrubě s ním nezacházet, protože jsem věděl, že jsme pod kamerou,“ dodal.

V jednu chvíli mu prý poškozený zasáhl prsty oči a srazil mu brýle, v důsledku toho obžalovaný ztratil rovnováhu. „Dál si nic nepamatuju. Je možné, že jsem nůž použil,“ uzavřel náhle popis incidentu.

Na konkrétní dotaz soudkyně stran odříznutého genitálu, odpovědět rovněž nedokázal. „Nevím, nedokážu to normálně okomentovat. Nepamatuju si ten úsek rvačky,“ pronesl.

Po nějaké době se prý probral, poškozeného viděl na zemi, jak dýchá a hýbe se. „Pomyslel jsem si, že kvůli rvačce budu mít problémy s policií, a z tohoto důvodu jsem z místa činu odešel,“ vysvětlil obžalovaný.

Muže policie nakonec dopadla ještě tu samou noc v Libereckém kraji, asi patnáct kilometrů od hranic. Obžalovaný u soudu odmítl, že by plánoval útěk z republiky.

Ze žárlivosti umlátil družku, pak ji oživoval a volal sanitku. Hrozí mu 18 let

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám