Hlavní obsah

Ubodal milenku devíti ranami, aby netrpěla. Soud mu potvrdil 14 let

Čtrnáct let ve vězení bude pykat šestašedesátiletý Ladislav Ubl, který loni na Rokycansku devíti ranami ubodal svou milenku. Ubl neuspěl v úterý u Vrchního soudu v Praze se svým odvoláním proti únorovému verdiktu plzeňského soudu. Muž se k činu přiznal, odmítl ale, že by se na vraždu chystal.

Ladislav Ubl u souduVideo: Novinky

Článek

Ubl se v odvolání snažil o změnu právní kvalifikace z vraždy s rozmyslem na vraždu prostou, která má nižší trestní sazbu.

Čin si prý nijak nepřipravoval a nůž měl s sebou na obranu. Jeho obhájce navíc zmínil řadu léků, jejichž aplikace se mohla promítnout do struktury jeho osobnosti a projevu.

„Odvolacím námitkám nelze podle odvolacího soudu přisvědčit,“ uvedl předseda senátu Martin Zelenka a připomněl, že Ubl jel za poškozenou uprostřed noci, kdy mohl předpokládat, že poškozená bude spát.

„Ty vole, tys mě zabil.“ Důchodce přiznal ubodání partnerky, každý prý jednou udělá chybu

Krimi

Vzal si s sebou nůž, po činu zahlazoval stopy, vzal telefon poškozené, zamkl její pokoj a vražedné zbraně se zbavil.

Muže se zastala i jeho přítelkyně. O vztahu svého druha s milenkou věděla, v jednu chvíli Ubla vyzvala, jestli nechce bydlet s poškozenou, protože jí „daná situace nevyhovovala a jejich vztah tím byl narušen“.

S výrokem o partnerově vině ovšem nesouhlasila. „Žila jsem s ním přes 22 let, není to vrah,“ uvedla v odvolání.

„Já jsem vinnej, já jsem ji zabil, já to vím. Jak se říká… oko za oko,“ prohlásil. „Nechci se litovat, žádal jsem jen o odpuštění,“ dodal. Při hlavním líčení Ubl také uvedl, že „každý udělá jednou v životě chybu. Já ji udělal v tom květnu“.

Ubl loni v květnu v Radnici na Rokycansku ubodal devíti ranami nožem svou milenku, se kterou se stýkal přes tři roky. Podle verdiktu se kolem třetí ráno sebral s tím, že nemůže spát, a odjel za milenkou do jejího domu.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Ladislav Ubl u soudu

Tam si odemkl svými klíči a spící ženě zasadil devět ran nožem. Podle rozsudku tak učinil kvůli předchozím rozepřím a snaze poškozené jejich vzájemný vztah ukončit.

Obžalovaný se k činu částečně přiznal, respektive přiznal, že ženu ubodal. Údajně ho k tomu ale vyhecovala.

„Odemkl jsem a šel za ní do ložnice. Byla vzhůru. Chvíli jsme si povídali o prášcích, co beru. Už jsem chtěl odejít a ona se mě zeptala, jestli mám u sebe nůž. Vyndal jsem svou kudličku a na to řekla, abych si bodnul. V ten moment se mi zatmělo a udělal jsem to,“ vypovídal u plzeňského soudu Ubl.

Po první ráně si prý uvědomil, co udělal. Bodal nicméně dál, prý proto, aby poškozená netrpěla.

„Pak si pamatuju, že mi řekla: ‚Ty vole, ty jsi mě zabil.‘ Pak se svezla na zem. Oči měla v sloup. Ještě jsem s ní zatřásl, aby se vzbudila. Pak jsem utřel nůž do kalhot, zamkl dům a odjel pryč. Venku jsem ho hodil do rybníka,“ popisoval při hlavním líčení Ubl.

Pozůstalým musí muž podle verdiktu vyplatit téměř 4 miliony korun odškodného.

Za uškrcení milenky během sexu dostal muž 16 let

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám