Hlavní obsah

Vlaky u Prahy vjely na stejnou kolej, zastavily 30 metrů od sebe

Aktualizováno

Ve stanici Mstětice v okrese Praha-východ se v pondělí v podvečer málem srazily dva osobní vlaky City Elefant na trase Praha–Čelákovice. Zastavily asi 30 metrů od sebe přímo před zastávkou. Cestující z vlaků byli evakuováni.

Vlaky v Mstěticích zastavily nedaleko od sebeVideo: Čtenář Novinek, Novinky

Článek

„Jeden vlak na nádraží v Mstěticích projel návěstidlo a vjel na obsazenou kolej proti druhému vlaku. Zastavily několik desítek metrů od sebe, na místě probíhá evakuace cestujících,“ řekl Novinkám po 19. mluvčí Správy železnice Martin Kavka.

Podle informací Novinek zastavily vlaky pouhých 30 metrů od sebe. Na nádraží probíhá vyšetřování, nikdo se nezranil.

„Zjišťujeme, k čemu na nádraží ve Mstěticích došlo. V prostoru nádraží se ocitly dva vlaky proti sobě, k nehodě nedošlo,“ řekl Novinkám mluvčí policie Pavel Truxa s tím, že policii byl incident na trati ohlášen v 18:38.

Foto: čtenář Novinek

Vlaky zastavily pár desítek metrů od sebe

Podle serveru zdopravy.cz měl strojvedoucí vlaku směrem na Prahu na návěstidle signál volno, měl tedy povolenou jízdu. Zastavil, protože před sebou viděl jiný vlak. Drážní inspekce na místo vůbec nevyjížděla. „Událostí se zabývá Správa železnic,“ řekl Novinkám mluvčí inspekce Martin Drápal.

Jeden z vlaků směřoval z Prahy do Čelákovic a Lysé nad Labem, druhý opačným směrem. V podvečer bývá spoj jedoucí z Prahy plný lidí. Z vlaku, který zastavil mimo nástupiště hasiči evakuovali asi 30 lidí. Vlak, který jel z Prahy, zastavil u nástupiště a lidé buď vystoupili, nebo zůstali ve vlaku.

Osobní vlaky, které na této trase jezdí ve špičce každých 20 minut, jsou odřeknuty v úseku Praha-Horní Počernice – Čelákovice. Je zavedena náhradní autobusová doprava. Provoz by měl být na trati obnoven po osmé hodině večer.

Bagrista šel na pauzu. Odstaveným strojem zastavil osobní vlak

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám