Hlavní obsah

„Ty kola jsou taky vaše.“ Policisté zakázali jízdu dodávce v žalostném technickém stavu

Znojmo

Bez technického průkazu a se zákazem další jízdy skončil na Znojemsku řidič postarší dodávky Ford, jehož vůz ve viditelně chabé kondici si vzali na paškál policisté. Řidič byl po kontrole tak překvapený, že policistům ještě poděkoval. Upozornili ho totiž na to, že na šroubech držících přední kolo měl jen dvě matky z pěti.

Policejní kontrola technického stavu autaVideo: Policie ČR

Článek

„Motor, o kterém šofér tvrdil, že má najeto maximálně 25 tisíc kilometrů, byl v takovém stavu, že jej nebylo ani možné vytočit do předepsaných otáček nutných pro měření emisí. Ještě hůře na tom byla karoserie, do které koroze vytvořila místy i velké díry,“ popsal v úterý policejní mluvčí David Chaloupka.

Nejzávažnější závadu pak odhalili policisté na pravém předním kole, které bylo připevněno pouhými dvěma maticemi z pěti původních. „Ty kola jsou taky vaše,“ okomentoval dle policejního videa stav vozu jeden z policistů při kontrole.

„I přes to, že se řidič na místě nevyhnul pokutě, nakonec policistům i poděkoval. Jak uvedl, o chybějících matkách totiž neměl tušení a možná díky kontrole, při které se na závadu přišlo, se svým vozem nehavaroval,“ dodal Chaloupka s tím, že s kontrolami technického stavu a měřením emisí budou policisté dál pokračovat.

V Přerově náhodně testovali emise. Devět z deseti aut neprošlo

Krimi

Výběr článků

Načítám