Hlavní obsah

Turistu vyfotili s prostitutkou a pak ho vydírali: Když nezaplatíš, uvidí to manželka

Vyfotili ho nahého ve vaně s prostitutkou a pak mu hrozili, že pokud jim nezaplatí, snímky pošlou jeho manželce a zničí mu rodinu. Za vydírání německého turisty potvrdil ve středu Krajský soud v Plzni nepodmíněné tresty trojici obžalovaných z Domažlicka.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Dva hlavní aktéři případu - Jan Kuna a jeho partnerka Ivana Husárová

Článek

Do vězení na 30 měsíců půjde Ivan Kuna, jeho partnerka Ivana Husárová dostala o dva měsíce méně a třetí z obžalovaných Jakub Plačko si za mřížemi odsedí rok a půl. Rozsudek je pravomocný.

Případ se odehrál loni v prosinci. Husárová v roli volavky tehdy oslovila na parkovišti poblíž hranice 46letého Němce a nabídla mu sexuální služby ve svém bytě v Domažlicích. Domluvili se na ceně 30 eur a krabičce cigaret. Žena pak nasedla k němu do auta a odjeli společně do jejího bytu. Poté, co se oba vysvlékli a vlezli do vany, vstoupili do koupelny Kuna s Plačkem.

„Obžalovaný Kuna začal poškozeného fotit na mobilní telefon s tím, že mají jeho osobní údaje s adresou a snímky pošlou manželce. Také mu sdělili, že dívce, se kterou se koupal, není ještě 18 let,“ popisuje státní zástupkyně, co se v bytě dělo.

Muži si objednali sex, místo radovánek prostitutky oloupili

Krimi

Podle ní Kuna cizince upozornil, že nemá smysl chodit na policii, neboť tam má kamaráda, který mu pomůže.

Mezitím Husárová prohledala oblečení poškozeného a vzala mu z peněženky 550 eur. Poté Kuna řekl, že když jim dá další peníze, nikdo fotky neuvidí. Protože u sebe už žádnou hotovost neměl, Kuna jej instruoval, aby jel peníze vybrat do bankomatu.

Němec tak nasedl do svého auta s tím, že jej obžalovaní upozornili, aby jel za nimi, a že peníze jim předá hned, jak je vybere. „Poškozený při cestě využil dopravní situace a ujel směrem k policejní stanici, kde vše nahlásil,“ konstatovala žalobkyně.

Před soudem se přiznal pouze Plačko s tím, že vše, co je uvedeno v obžalobě, souhlasí. Kuna s Husárovou vinu popírali. Tvrdili, že Němec z bytu odešel sám a dobrovolně. „Když jsem vešel do baráku, tak akorát odcházel ven. Nikdy jsem ho nefotil ani nenutil jet k bankomatu,“ prohlásil Kuna. Jeho družka uvedla, že cizinec s ní byl skutečně v bytě, ale že k žádnému sexu nedošlo. „Měl divné řeči, což se mi příčilo. Tak nic nebylo a on odešel,“ tvrdila Husárová, která jako prostitutka už v minulosti klienty okrádala.

„Jiný než nepodmíněný trest nepřicházel v úvahu,“ konstatoval předseda odvolacího senátu krajského soudu Pavel Fait. Ztotožnil se tak s původním rozhodnutím domažlického okresního soudu s výjimkou toho, že u Kuny a Husárové mírně snížil tresty.

Podle domažlického soudce Jana Švíglera se obžalovaní spoléhali na to, že poškozený nebude věc hlásit s vědomím, že využil nabídku na placené sexuální služby, a rovněž že může mít strach z ohrožení rodinného života po pohrůžce zveřejnění intimních fotografií. „On i přesto neváhal kontaktovat policii,“ uvedl domažlický soudce Jan Švígler v odůvodnění rozsudku.

Na druhou stranu ale soud upozornil na to, že si poškozený počínal nerozvážně, když v cizím státě odjel do soukromého obydlí jemu neznámé osoby. „Nicméně tato skutečnost nemůže zakládat jakoukoliv jeho spoluvinu,“ uzavřel Švígler.

Sedmičlenný gang podle policie okrádal německé sexturisty, nejmladšímu je 16 let

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám