Hlavní obsah

Tři vodáci na Chrudimsku vyrazili v době záplav na přehradu

Chrudim

Výslech na policii čekal tři vodáky, kteří se v pondělí šli projet na kajacích na křižanovickou přehradu na řece Chrudimce. Vydali se tam okolo čtvrté hodiny odpolední, v době, kdy ještě řada obyvatel Chrudimska byla evakuována a měla trápení s velkou vodou.

Vodáci na ChrudimskuVideo: Policie ČR

Článek

„Naši policisté s hrázným kajakáře zajistili v Práčově, odkud je následně převezli k výslechu na oddělení. Jejich jednání bude posuzovat příslušný správní orgán,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Bude se řešit například, zda se jedná o porušení zákona o vnitrozemské plavbě a zákazu plavby při vyhlášení určitých povodňových stupňů, nebo o to, že se plavili přes zákaz vstupu v přírodní rezervaci.

Foto: Policie ČR

Vodáci na křižanovické přehradě na Chrudimce

„Každopádně to je druhotné v tom, že jejich jednání bylo krajně nemorální vůči ostatním, kteří čelí následkům povodní,“ dodala policejní mluvčí.

Vysvětlila, že podle hrázného se totiž jedná o neudržovaný vodní úsek, ve kterém jsou popadané stromy, kamení a podobně, a ve chvíli, kdy by došlo k nehodě vodáků, by složky záchranného systému musely zasahovat zde místo pomoci těm, kteří to potřebují a jsou v situaci, do které se nedostali vlastní vinou.

Na Předměstí katastrofa, v Kateřinkách apokalypsa. Opavané likvidují následky ničivého živlu

Domácí

Výběr článků

Načítám