Hlavní obsah

Tragický požár na Opavsku. Vozíčkáře z hořícího domu vynesli hasiči, už bylo pozdě

Jeden lidský život si vyžádal požár, který v noci na úterý zachvátil rodinný dům v Pusté Polomi na Opavsku. Pěti obyvatelům domu se podařilo utéct, jejich imobilní rodinný příslušník však zůstal uvězněn uvnitř a otrávil se zplodinami. Zemřel krátce po převozu do nemocnice.

Foto: Hasičský záchranný sbor

Ilustrační foto

Článek

Požár dům zachvátil po desáté hodině večerní. „Plameny požírající střechu domu byly vidět již při příjezdu první jednotky k místu události,“ uvedla mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Pět obyvatel domu opustilo jeho prostory ještě před příjezdem hasičů. „Imobilní muž zůstal v domě bohužel uvězněn. Hasiči provedli jeho záchranu a až do příjezdu záchranné služby prováděli resuscitaci,“ dodala Langerová.

„Šestašedesátiletý muž v okamžiku příjezdu záchranářů nejevil známky života, došlo u něj k zástavě dechu i oběhu. Záchranářům se podařilo obnovit srdeční činnost a muže následně transportovali v kritickém stavu do ostravské fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Muž ale v nemocnici zemřel.

V souvislosti s požárem byla záchranáři ošetřena rovněž třiadvacetiletá žena, která se nadýchala zplodin hoření. Její stav se nejevil jako život ohrožující. Také tuto pacientku přepravila posádka k další péči do zdravotnického zařízení.

Muž po požáru bytu v opavském paneláku bojuje o život

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám