Hlavní obsah

Tělocvikář z Chebu sexuálně zneužíval žákyně. Dostal podmínku a pět let nesmí pracovat s dětmi

S jednou školačkou měl pravidelný sex, další pak pro své uspokojení osahával přes oblečení. Dnes již bývalého učitele tělocviku ze základní školy v Chebu M. V. (30) potrestal v pondělí tamní okresní soud za pohlavní zneužití 14 měsíci vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Součástí zatím nepravomocného rozsudku je i pětiletý zákaz práce s dětmi.

Foto: Okresní soud Cheb

Ilustrační foto

Článek

„I když šlo nepochybně ze strany poškozené o dobrovolné sexuální styky, obžalovaný si jako učitel nemůže dovolit podlehnout takovému lákadlu. Bylo to jeho selhání,“ uvedl při odůvodnění rozsudku předseda senátu Rostislav Tomis.

První dívku kontaktoval obžalovaný pedagog v květnu 2021 přes sociální síť Instagram. „Tehdy čtrnáctiletou dívku pozval k sobě domů. Během její návštěvy jí říkal, že je moc hezká a že má hezké tělo. Od té doby se začali pravidelně stýkat,“ uvedla státní zástupkyně Jitka Masopustová s tím, že k prvnímu sexuálnímu kontaktu došlo asi po dvou týdnech od seznámení. „Postupně spolu měli několik pohlavních styků. ačkoliv si byl obžalovaný vědom, že se jedná o osobu mladší 15 let,“ pokračovala Masopustová.

Podle ní s další žákyní navázal M. V. kontakt v září loňského roku. „Po záminkou pomoci s úklidem domácnosti za ním přišla do bytu. Tam ji přes oblečení osahával na prsou a na zadku. Poté ji požádal, aby si na něj sedla, přičemž poškozená ucítila jeho ztopořený penis,“ konstatovala žalobkyně.

Učitel ze základky měl žačku jako milenku. Soud ho poslal do vězení

Krimi

Před soudem M. V. vinu přiznal. „Udělal jsem chybu, že jsem dopustil, aby k tomu došlo. Nemám pro to žádnou omluvu. Je to pro mne poučení do života, abych si dával větší pozor, jak se mám chovat,“ soukal ze sebe obžalovaný muž, který se po provalení případu dohodl se zaměstnavatelem na rozvázání pracovního poměru a nyní se živí jako sportovní manažer.

Na otázku soudce, proč ve svém jednání pokračoval, když si byl vědom toho, že je to chyba, obžalovaný chvíli mlčel. „Nedokážu na to odpovědět,“ hlesl nakonec se sklopenou hlavou.

Podle soudu uložený trest odpovídá povaze a závažnosti žalovaného jednání. „Jde o člověka dosud netrestaného, který se v minulosti nedopustil ani přestupku. V průběhu zkušební doby by měl obžalovaný svým chovám prokázat společnosti, že není zapotřebí na něj působit trestem spojeným s jeho přímým výkonem ve věznici,“ řekl předseda senátu.

Nebude pracovat s dětmi

Zároveň upozornil na to, že se obžalovaný svého protiprávního jednání dopouštěl v důsledku toho, že měl snadný přístup k nezletilým dětem. „Tomu jsme do budoucna zamezili tím, že jsme rozhodli o pětiletém zákazu výkonu zaměstnání, povolání či funkce, při kterém by přišel do přímého styku s osobami mladšími 15 let. Bude teď na něm, aby si to v životě nějak srovnal. Pokud byl schopen jít do takových rizik, že měl nechráněný pohlavní styk se čtrnáctiletou slečnou, tak je nepochybně schopen toho, aby si uspořádal své pracovní záležitosti tak, aby vyšel vstříc trestu zákazu činnosti,“ uzavřel Tomis.

Učitel na Slovensku zneužíval 13letou žákyni, hrozí mu až 12 let vězení

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám