Hlavní obsah

Těhotnou družku znásilnil, zbil, pomočil a zavřel do sklepa. Dostal 6,5 roku, žena ho ale dál miluje

Brno

Pokud by to byl film, většina diváků by asi řekla, že to není možné. I poté, co byla bez ohledu na těhotenství opakovaně znásilněna, zbita, pomočena a zavřena do sklepa, kde měla jíst jen kočičí granule, chce být dál se svým trýznitelem. Žena z Brna, které se toto přihodilo, si však na svou lásku bude muset počkat. Muž totiž dostal 6,5 roku vězení.

Foto: Novinky/Právo

Článek

Pokud by existovalo peklo na zemi, asi by nebylo vzdálené tomu, co loni na konci léta zažívala po dobu několika desítek hodin třicetiletá žena, toho času v téměř osmém měsíci těhotenství.

Poté, co její druh dostal zprávu o její údajné nevěře, totiž ztratil snad všechny zábrany a za použití těch nejodpornějších činů se snažil družku ponížit a současně z ní vymámit detaily o nevěře.

Sedmatřicetiletý muž ženu opakovaně bil, tahal za vlasy, kopal do hlavy a vyhrožoval, že jí uřeže prst, k čemuž si přinesl i odlamovací nůž a tyčový mixér.

Léta mlátil družku před dětmi. Když dostal tři roky, hrál na city, že ztratí milovanou rodinu

Krimi

Další várka útoků byla sexuálního charakteru, kdy těhotnou opakovaně brutálně znásilnil nejrůznějšími způsoby tak, až se dusila vlastními zvratky, přičemž část útoků si i natáčel.

Ani to mu ale nebylo dost, ženu zavřel do temné sklepní kobky, kde jí nechal jen misku kočičích granulí a kýbl na výkaly. Na nešťastnici pak ještě přes vstupní otvor močil. Po dalších atacích se ženě podařilo utéct z domu a skončila v nemocnici.

Kdo by si myslel, že po takovém zážitku, který u ní podle znalců vyvolal posttraumatickou stresovou poruchu, se bude chtít držet od násilníka dál, se zlou by se potázal.

Žena svého druha podporovala přímo u soudního jednání, a ještě senát žádala o shovívavost. S tyranem chce totiž žít a vychovávat dítě.

Mírný trest jen díky přímluvám

Trestní senát brněnského krajského soudu v čele s Romanem Kafkou měl před sebou těžký úkol, jaký trest vynést. O vině nebylo pochyb, ostatně sám obžalovaný vše doznal.

Za vydírání a znásilnění muži hrozilo až 12 let vězení a sám soudce Kafka při pátečním vyhlašování přiznal, že pokud by soud vycházel jen z toho, co se stalo, trest by mířil jistě nad 8,5 roku.

„Museli jsme vzít v úvahu i postoj poškozené a její rodiny. Ona obžalovaného nadále miluje, odpustila mu, chce s ním vychovávat dítě, žádala soud o shovívavost,“ povzdechl si Kafka.

Teď asi lituje, že volala linku 158. Ale to si přece nemůže vyčítat, pokud by to neudělala, mohlo to podle soudu dopadnout ještě daleko hůř
předseda senáru brněnského krajského soudu Roman Kafka

„Teď asi lituje, že volala linku 158. Ale to si přece nemůže vyčítat, pokud by to neudělala, mohlo to podle soudu dopadnout ještě daleko hůř,“ podotkla.

„Jaký signál bychom vyslali, pokud bychom za takové jednání ukládali trest pod zákonnou trestní sazbou, jak navrhovala obhajoba a jak by si asi přála i poškozená?“ tázal se řečnicky Kafka.

„Bylo to odporné jednání vůči dlouholeté partnerce krátce před porodem,“ zdůraznil ještě.

Senát se nakonec shodl na trestu 6,5 roku vězení. „Měli jsme o tom dlouhou debatu a výsledek považujeme za mírný. Soud by si představoval daleko vyšší trest, toto opravdu bereme jako minimum, co mohl dostat. A za to může poděkovat hlavně paní poškozené,“ dodal Kafka.

Obžalovaný i státní zástupkyně si nechali čas na rozmyšlenou. Pokud by se někdo z nich odvolal, případ posoudí ještě Vrchní soud v Olomouci.

Zavolám kamarádovi a ten tě za pět tisíc zabije. Soud poslal do vězení tyrana a stalkera

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám