Hlavní obsah

Ta zranění se musela stát jinde, hájil se u soudu cyklista obžalovaný z napadení řidičky

Praha

Údajným napadením dvou žen cyklistou v centru Prahy se začal ve středu zabývat Obvodní soud pro Prahu 1. Šestačtyřicetiletý fotbalový trenér Václav Socher čelí obžalobě z výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví, za což mu hrozí až desetileté vězení. Žena několik dní po incidentu zemřela na akutní srdeční selhání a tzv. syndrom zlomeného srdce. Úmrtí ženy se ale obžaloba netýká. Socher se hájí tím, že napadeným byl on a rozhodně nikoho nemlátil.

Obžalovaný Václav Socher u souduVideo: Novinky

Článek

K incidentu došlo předloni v srpnu v centru Prahy. Socher jel se svou rodinou na kole za matkou na večeři, kolem nich projížděla v autě poškozená se svou dcerou.

Podle obžaloby měla poškozená výhrady vůči jejich způsobu jízdy, na což měl Socher zareagovat tak, že se obě ženy v autě jal pronásledovat. Dohnal je u Starého židovského hřbitova. Tam jim podle obžaloby začal bouchat do auta pěstí, vulgárně nadávat a na poškozenou řvát, ať si to s ním jde vyříkat ven a na policii.

Dcera poškozené si jeho jednání začala nahrávat na telefon, Socher jí jej podle spisu vytrhl a zahodil na chodník. Když se dcera poškozené snažila vystoupit, měl ji praštit dveřmi od auta. Poté za auta vystoupila poškozená, začala Socherovi nadávat, odstrčila ho a poškrábala na hrudníku.

Cyklista surově zbil dceru s matkou. Žalobce navrhuje podmínku

Krimi

Socher podle obžaloby nato ženu chytil za vlasy, strhl ji do předklonu a kopal a mlátil ji. Tím jí měl způsobit vnitřní zranění, včetně život ohrožující trhliny tenkého střeva. Po incidentu všichni z místa odjeli. Poškozená odjela do Nemocnice Na Bulovce, kde podstoupila vyšetření a následnou hospitalizaci. Několik dní po incidentu zemřela.

Obžalovaný popisuje konflikt jinak

Socher celý konflikt viděl velmi odlišně. Podle jeho slov se s rodinou vydali na kole z Michle na Letnou za jeho matkou na večeři. Socher zdůraznil, že jeho děti jsou na kole vyježděné, měly veškerou výbavu a jeli v řadě mezi svými rodiči. Před Karlovým mostem stáli na semaforech, když zaslechl hádku své ženy s někým z auta.

„Říkala mi, že na ni někdo řval, ať táhnou do p*dele a ať chcípnou,“ vypověděl Socher. Vydal se proto za oním autem, kterému zaťukal na okénko a žádal po řidičce vysvětlení, proč nadává jeho dětem. „Dočkal jsem se prostředníčku a v tu chvíli na mě najela,“ popisoval obžalovaný. „Objel jsem auto zezadu, že na to kašlu. Z okýnka spolujezdce na mě pořvávala nějaká slečna, už si nepamatuju co,“ doplnil.

Ženy v autě podle Sochera pak z místa odjely a Socherovi pokračovali dál na Letnou. „Najednou na mě najelo auto, překřížily mi cestu a začaly mě točit. Narazily do obrubníku, slečně upadl mobil na chodník,“ vypověděl obžalovaný.

Dcera poškozené začala vystupovat, řekl jsem jí, že jí mobil podám. Připustil přitom, že zabouchl dveře, čímž ji mohl praštit do ramene. „Když jsem se otočil, tak už paní na mě letěla a začala mě třískat. Vykrýval jsem rány, podařilo se mi ji chytit za zápěstí. Vrhla se na mě, roztrhla mi triko a poškrábala prsa,“ pokračoval Socher. V tu chvíli prý přiběhla jeho dcera s tím, ať toho nechají a nemlátí jí tátu. Na což měla dostat ránu do ruky.

Socher poškozenou chytil za vlasy a odtáhl ji od dcery. „Zjistila, že si to nenechám líbit, tak toho nechala. Pak jsem zavolal policii, pak jsme si ponadávali, na to pyšnej nejsem, ale napadla mě a moji dceru, tak jsem jí řek svý,“ uvedl obžalovaný.

Banální hádka přerostla v běsnění, za vraždu partnerky si muž odsedí 19 let

Krimi

Když pak přijela hlídka policie, tak už si prý nenadávali. Poškozená Socherovi prý najednou podávala telefon s tím, že s ním chce mluvit její manžel. „Ten mi řekl: ‚Tys mi zmlátil manželku, dej jí deset tisíc, ať jí to vynahradíš!‘. Tak jsem mu řekl, že já nikoho nezmlátil, že ona napadla mě,“ uvedl obžalovaný.

Manžel poškozené k tomu uvedl, že po Socherovi jen chtěl, aby se ženám omluvil a vynahradil dceři rozbitý telefon, případně, aby si obě ženy mohly zajít na oběd nebo večeři a uklidnit se.

Nebyl tam jedinej kop, jediná pěst

Před policií pak poškozená podle Sochera prohlásila, že nic hlásit nechce. S její dcerou se prý pak normálně bavil, sama si podle Sochora dělala v klidu selfíčka, a nakonec se s poškozenou vyfotili na její telefon pro manžela, aby mu dokázali, že se vlastně nic nestalo.

Ve finále se obě strany incidentu rozjeli do nemocnic. Socherovi přišlo zvláštní, že poškozená jela na Bulovku, když byli pár set metrů od Nemocnice Na Františku. Podle Sochera žena jela do nemocnice až na popud manžela, sama prý nechtěla.

„Ta zranění se musela stát jinde,“ odmítl Socher, že by ženě útočil na břicho. „Nebyl tam jedinej kop, jediná pěst. Nechci si tady hrát na andílka, ale když vás napadne ženská, nemůžete ji mlátit, je to patová situace,“ doplnil.

Po roce Socherovi přišlo poštou obvinění, což ho prý překvapilo, protože z incidentu odcházel jako poškozený on.

Řidiče, který měl ze msty srazit a těžce zranit cyklistu, soud osvobodil

Krimi

Akutní srdeční selhání

Žena několik dní po incidentu zemřela. Příčinou smrti bylo podle znalce akutní srdeční selhání a Takotsubo syndrom (onemocnění srdečního svalu). Úmrtnost je u 1 z 25 pacientů. Tento syndrom se nazývá také syndromem zlomeného srdce. Dočasné srdeční onemocnění je často způsobeno silným emocionálním nebo fyzických stresem.

Rodina poškozené po Socherovi žádá před čtyři a půl milionu odškodného. Soudce nicméně zmocněnce poškozených i přítomného manžela poškozené upozornil, že ženina smrt není předmětem obžaloby.

Soud bude pokračovat počátkem září, kdy by měli být vyslechnuti znalci, zasahující policisté a i dcera poškozené.

Muži hrozí až deset let vězení, žalobkyně navrhuje podmínku.

Muž na koloběžce se porval s motorkářem a zardousil ho. Žalobkyně žádá 9 let

Krimi

Výběr článků

Načítám