Hlavní obsah

Ta rodina byla zvláštní, říkají obyvatelé sídliště, kde našli mrtvou matku s malou dcerou

Hostinné

Počátkem týdne proběhla soudní pitva dvou žen, které zemřely v bytě v panelovém domě v Hostinném na Trutnovsku. Prokázala, že žena (42) zemřela z chorobných příčin, její dcera, nezletilá dívka, pak na dehydrataci a selhání organismu. Z bytu záchranáři odvezli také muže (58), který skončil na psychiatrii. I když kriminalisté dosud nezjistili podezřelé okolnosti nasvědčující násilnému trestnému činu, kolotoč spekulací, co se za zdmi panelákového bytu událo, se rozjel naplno.

Foto: Ludmila Žlábková, Novinky

Dům v ulici Sídliště, v němž byla nalezena mrtvá těla.

Článek

Ulice Sídliště je poklidná část Hostinného v těsné blízkosti zrekonstruovaného areálu kláštera, kde sídlí například muzeum, galerie či knihovna. Sídliště je upravené, na záhoncích pracuje najatá firma, na dětském hřišti je živo. Od pátku se ale většina hovorů točí kolem osudů rodiny ze sousedství. A zejména na počátku to byly často hrůzostrašné zkazky.

Policii a záchranáře přivolali sousedé v pátek dopoledne. „Bylo jim divné, že z toho bytu už dlouho nikdo nevychází,“ řekla Novinkám jedna ze sousedek. Stejně jako muž, který postával nedaleko, připustila, že rodina byla zvláštní.

„Ta dcerka byla nemocná. Někdo říkal, že jí je pět let, jiní, že sedm. Ale vozili ji na kočárku. Rodiče se občas hádali a zřejmě v tom hrál roli i alkohol,“ dodala žena.

Foto: Ludmila Žlábková, Novinky

Poklidná atmosféra sídliště v Hostinném

„Já jsem tu zrovna nebyla, ale mám to vyprávěné od dcery. Postupně se tu začali sjíždět policisté, hasiči. Celá ulice byla zabarikádovaná. Také se hned na počátku říkalo, že za to může plyn. Ale to se nepotvrdilo,“ dodala další starší žena žijící v ulici Sídliště.

„Ta rodina byla sociálně slabá, měli finanční problémy. Dívka byla nechodící. Už byla ve věku, kdy měla povinnou předškolní výchovu, tak ji vozili do školky, která je hned vedle,“ uvedla další z obyvatelek této části Hostinného.

Foto: Policie ČR

Policie na místě události

„Taky bylo zpočátku nepříjemné, že se vyrojily fámy, že to vše má spojitost s anonymy, které na začátku školního roku začaly chodit do škol. Hned vedle je základka, druhý stupeň, tak pak učitelé posílali e-maily, že tato událost nemá se školou žádnou spojitost,“ poznamenala . Jak přiznala, úplně ji zarazilo, co si lidé všechno umí vymyslet.

„Hned šla po sídlišti zaručená zpráva, že z domu vycházejí policisté v těch skafandrech a jsou celí od krve. Což samozřejmě nebyla vůbec pravda,“ dodala.

V Hostinném zemřelo dítě žízní a žena zřejmě přirozenou smrtí, muž skončil na psychiatrii

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám