Hlavní obsah

Svítilo se, ale nikdo nereagoval. Policisté našli v domě ve Štramberku mrtvé tělo i torza granátů

Štramberk

Tělo mrtvého 55letého muže i torza dvou minometných granátů objevili policisté v domě ve Štramberku na Novojičínsku. Přivolali je sousedé s tím, že se v zamčeném pokoji, který muž obýval, svítí, ale nikdo nereaguje. Podle policistů muž nezemřel cizí vinou. O zničení granátů, které už nebyly funkční, se postaral policejní pyrotechnik.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

K domu v ulici Záuličí vyrazili policisté z Kopřivnice v úterý před 13. hodinou. Bylo to po oznámení sousedů, kteří chodili muže pravidelně navštěvovat.

„Toho dne po poledni zjistili, že se v pokoji, který muž obýval, stále svítí,“ popsal policejní mluvčí René Černohorský s tím, že byly uzamčené dveře a uzavřená okna a na klepání a zvonění soused nereagoval.

Po otevření domu našli policisté majitele bez známek života. „Přivolaný koroner stanovil smrt na brzké ranní hodiny téhož dne, a to z chorobných zdravotních příčin. Cizí zavinění na úmrtí muže zjištěno nebylo a nebyly zjištěny ani žádné jiné podezřelé okolnosti a skutečnosti,“ sdělil mluvčí.

V domě byl podle policie značný nepořádek zapříčiněný skladováním různých potřebných i nepotřebných věcí, při ohledání tam policisté našli na verandě i dva minometné granáty.

„Ty znehodnotil a zlikvidoval přivolaný policejní pyrotechnik. Současně uvedl, že se jedná o munici bez výbušné složky. Oba granáty proto nepředstavovaly žádné riziko, jednalo se prakticky o kovový odpad,“ doplnil Černohorský.

Policisté jeli v Praze k vykradeným sklepům a našli granát. Evakuovali celý panelák

Krimi

Výběr článků

Načítám