Hlavní obsah

Svedla mě a pak chtěla peníze, hájí se se Ukrajinec obžalovaný ze znásilnění nezletilé

Šest a půl roku vězení a pak vyhoštění z ČR navrhuje státní zástupkyně Věra Brázdová jako trest pro Ukrajince Ištvána M. za znásilnění 14leté krajanky, ke kterému mělo dojít na ubytovně ve Strašicích na Rokycansku loni v prosinci. Případ začal ve středu projednávat Krajský soud v Plzni.

Obžalovaný Ukrajinec před Krajským soudem v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

Jednapadesátiletý cizinec vinu popřel. Tvrdil, že jej dívka svedla a pak po něm chtěla peníze, aby si mohla koupit nový mobilní telefon.

Podle obžaloby se muž poškozenou snažil opít pivem a pak ji začal osahávat během masáže, kterou po ní požadoval. „Následně ji vysvlékl, zalehl na posteli a penisem pronikl do jejího přirození. Přitom dívce držel ruce a zacpával pusu, aby se nemohla bránit nebo křičet. Rovněž jí vyhrožoval, že jestli něco řekne, tak ji zabije,“ popsala útok Brázdová.

Ukrajinec před soudem: Manželku jsem bil, ale nevlastní dceru jsem neznásilnil

Krimi

Podle obžalovaného ale bylo vše dobrovolné. „Nejdříve vypila panáka pětasedmdesátiprocentní pálenky. Požádal jsem ji, jestli by mě namasírovala. S tím souhlasila a během toho mi dala pusu a řekla, že mě má ráda. Byl jsem z toho překvapený. Snažila se mě ještě jednou políbit, ale to jsem ji už odstrčil. Pak odešla do sprchy,“ popisoval u soudu Ištván M.

Podle něj se dívka na pokoj vrátila a vlezla si k němu do postele. „Hned se svlékla a začala mě líbat. Nebránil jsem se tomu a naopak jsem ji ještě začal hladit po těle. Líbilo se jí to a cítil jsem, že má orgasmus,“ pokračoval dále obžalovaný muž s tím, že mu dívka poté řekla, aby na ni nalehl. „Sama dala nohy od sebe, tak jsem do ní začal pronikat. Přitom jsem zjistil, že je ještě panna, a raději toho nechal. Byla z toho překvapená a pak mi řekla, jestli vím, co jsem udělal,“ vypovídal dále Ištván M.

Dívka mu prý sdělila, že je jí 14 let, a údajně po něm chtěla 25 tisíc korun, aby si mohla koupit nový mobil. „Po zádech mi začal téct studený pot. Dal jsem jí 10 tisíc, co jsem měl v peněžence, s tím, že zbytek dostane, až budu brát výplatu. Strčila si to do kalhotek, a když odcházela, měla ve tváři výraz šťastného člověka,“ uzavřel Ištván M.

Vrátila se zpátky na Ukrajinu

Násilníka tehdy policisté zadrželi na místě a skončil ve vazbě. K poškozené znalci řekli, že na ní jednání obžalovaného zanechalo psychické následky v podobě posttraumatické stresové poruchy.

„Trpí úzkostí a depresemi. Opakovaně u ní došlo k sebepoškození. Má poruchy spánku a děsivé sny. Je stále nedůvěřivá a perspektiva návratu do normálu je nejistá,“ citovala žalobkyně závěry z psychiatrického posudku. Dívka, která se i s matkou vrátila zpátky na Ukrajinu, požaduje po obžalovaném jako nemajetkovou újmu za duševní útrapy 350 tisíc korun.

Soud bude pokračovat výslechy svědků.

Za obchodování s lidmi dostali tři Ukrajinci u soudu pětileté tresty

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám