Hlavní obsah

Strojvedoucí ze srážky vlaků v Praze nadýchal dvě promile, nehodu přitom nezpůsobil

Aktualizováno

Jeden strojvedoucí byl při středeční ranní dopravní nehodě dvou vlaků v Praze pod vlivem alkoholu. Informaci Novinkám potvrdil mluvčí policie Jan Daněk. Druhý strojvedoucí byl v zácviku s instruktorem. Podle informací Novinek měl muž kolem dvou promile, zacvičující se strojvedoucí pod vlivem nebyl.

Srážka vlaků v LibniVideo: Novinky, Aktu.cz

Článek

Drážní inspekce uvedla, že strojvedoucí osobního motorového vlaku na trase z Čakovic na Masarykovo nádraží projel návěstidlo, které mu zakazovalo další jízdu. Následně zezadu najel do osobního vlaku na trase Milovice - Masarykovo nádraží. Tato souprava stála, její strojvedoucí byl pod vlivem alkoholu.

Záznam: Srážka vlaků v PrazeVideo: Novinky

„Mohu potvrdit, že strojvedoucí stojícího vlaku byl pod vlivem alkoholu. Druhý strojvedoucí byl v zácviku,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Podnapilý strojvedoucí byl následně převezen do nemocnice k odběru biologického materiálu. „Pokud se se potvrdí, že u našeho strojvedoucí došlo ke konzumaci alkoholu, půjde o absolutně neakceptovatelné jednání, pro které neexistuje žádné vysvětlení a omluva,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Tři desítky zraněných při nehodě dvou vlaků v Praze

Krimi
Foto: Václav Burian, Novinky

Srážka vlaků v Libni

V případě definitivního potvrzení přítomnosti alkoholu se strojvedoucím ukončí pracovní poměr. „V reakci na dnešní událost jsme zahájili mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na strojvedoucí,“ dodal mluvčí.

Ranní nehoda dvou osobních vlaků se stala na železničním mostě přes ulici Čuprova v Libni. Do stojícího vlaku narazila druhá souprava. Při nehodě se zranilo celkem 35 cestujících, které museli hasiči společně s policií z mostu evakuovat na hasičských plošinách a automobilových žebřících.

„Na místě již pracují kriminalisté, kteří budou ve spolupráci s drážní inspekcí zjišťovat, proč se vlaky srazily. Věc budeme prověřovat pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ dodali policisté na síti X.

Ulice Čuprova byla kvůli zásahu a velkému množství záchranné techniky do 10:30 uzavřena.

„Škody na místě mimořádné události byly odhadnuty na 31 milionů korun,“ doplnil mluvčí inspekce Martin Drápal.

Foto: Novinky, Aktu.cz

Srážka vlaků v Libni

Srážka na železničním koridoru. Rychlík mířící z Prahy do Vídně se střetl s dodávkou

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám