Hlavní obsah

Opilec otravoval lidi v MHD v Praze. Byl mezi nimi policista v civilu se zbraní

Praha
Aktualizováno

Policie v pondělí odpoledne řešila incident s opilým mužem, který svým chováním ohrožoval cestující v tramvaji v Praze. Snažil se ho uklidnit policista v civilu, který v dané soupravě jel také, nebylo to ale nic platné. Konflikt vyvrcholil varovným výstřelem policisty, když oba vystoupili na zastávce na Břevnově.

Incident se střelbou v Praze Video: Aktu.cz

Článek

Incident se stal v ulici Bělohorská u tramvajové zastávky Na Marjánce. Mluvčí policie Kristýna Zelinková Novinkám sdělila, že podle prvotních informací měla policie oznámení, že muž ohrožuje v tramvaji řidiče, což se ale nakonec nepotvrdilo.

„Opilý muž obtěžoval ostatní cestující,“ sdělila mluvčí s tím, že jako jeden z cílů otravování si kolem sebe vyhlédl jiného muže, který se ho snažil uklidnit. To ještě agresor netušil, že dotyčný je policista v civilu.

Nakonec oba vystoupili podle mluvčí na zastávce, kde ale opilec stupňoval hrozbu násilím, na což policista reagoval tím, že mu vyjevil skutečnost o svém povolání a ukázal služební průkaz. Muže to neodradilo od dalších kroků, načež policista varovně vystřelil do vzduchu.

Výstřel zabral a muže se podařilo zneškodnit. Kolik je podezřelému let a kolik nadýchal, policie nezmínila. Policista podle mluvčí střílel z legálně držené zbraně. Okolnosti incidentu kriminalisté dále prověřují.

Foto: Aktu.cz

Policie se záchrankou na místě incidentu u základní školy v ulici Bělohorská v Praze

K postřelení dívky na Plzeňsku došlo po sporu mezi známými, střelce stíhají za pokus o vraždu

Krimi

Výběr článků

Načítám