Hlavní obsah

Středoškolák v Brně brutálně zavraždil muže. Zasadil mu 60 bodnořezných ran

Mladík ve věku dvaceti let, který je podle policistů ještě studentem střední školy, ubodal v sobotu v Brně jiného muže u něj doma. Jak informoval kriminalista Luděk Blahák, mladík oběti zasadil přibližně šedesát bodnořezných ran. Vrah byl v pondělí dopaden a k činu se doznal.

Video zachycující obviněného mladíka ve chvíli, kdy vyskakoval z oknaVideo: Policie ČR

Článek

K vraždě došlo v sobotu v ranních hodinách v Brně. Policisté se do bytu dostali poté, co je volal pronajímatel bytu, kterého probudil hluk. Skrze povytaženou žaluzii pak zahlédl i kaluž krve. Mladík se zalekl hluku, vyskočil z okna a dal se na útěk.

Podezřelého z brutální vraždy následně zadrželi v pondělí odpoledne ve Velkém Meziříčí. „Zadržený se doznal. I díky jeho výpovědi se podařilo zrekonstruovat, co se přihodilo,“ uvedl Blahák.

„S tak intenzivní brutalitou jsem se dosud nesetkal,“ uvedl kriminalista, který doplnil, že příčinou vraždy byla zřejmě hádka mezi oběma muži, kteří se před činem spolu podle dosavadního vyšetřování vůbec neznali.

Foto: Policie ČR

Mladík obviněný z vraždy vyskočil z okna bytu

Mladík v Ostravě ubil na ulici postaršího muže

Krimi

Policisty na místo činu přivolal pronajímatel bytu, kterého nejprve ráno probudil hluk, který ale záhy ustal. „Později dopoledne pak prohlédl kamerové záznamy a všiml si osoby, která vyskakuje z okna bytu. Obratem pak kontaktoval tísňovou linku,“ popsal případ mluvčí Pavel Šváb.

Hlídka vstoupila do bytu a kromě krevních stop našla v zadní místnosti tělo muže evidentně bez známek života. „Zajistila místo činu a přivolala kriminalisty. Na základě dalšího šetření se zjistilo, že obětí je dvaatřicetiletý muž, který v pronajatém bytě bydlel,“ dodal Šváb.

„Analýzou kamerových záznamů jsme zjistili dvě podezřelé osoby, které byly zadrženy. Během jejich výslechu se ale zjistilo, že s věcí nemají nic společného,“ upřesnil Blahák.

Policisté pátrali také po svědkovi, který se později poznal na zveřejněné fotografii. Jeho výpověď pak pomohla s objasněním toho, co se stalo.

Dvaatřicetiletý poškozený se s později obviněným dvacetiletým mužem seznámil v jednom z brněnských podniků. K sobě domů pak i s ním přijel taxíkem. „Ráno po vystřízlivění na spící oběť obviněný zaútočil nožem. Přes pokus o obranu neměl muž šanci a vykrvácel. Podezřelý z bytu vyskočil oknem. Sám byl při útoku poraněn, nechal se ošetřit v nemocnici a odjel domů.

Za spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy mu hrozí trest odnětí svobody až na dvacet let, případně i trest výjimečný. Policisté také hledají muže z videa, který je zeleně zakroužkován. Potkal obviněného ve chvíli, kdy vyskakoval z okna.

Muž ve Frýdku-Místku ubodal kvůli rozchodu mladou ženu, poté spáchal sebevraždu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám