Hlavní obsah

Stavař slíbil rekonstrukci střechy a inkasoval zálohu. Na zahájení prací čeká majitel domu přes rok

Šumperk

Již od června loňského roku čeká mladý muž ze Šumperka na slíbenou rekonstrukci střechy domu. Provést mu ji slíbil stavař, na jehož inzerát mladík zareagoval. Inkasoval zálohu, dokonce přivezl nějaký materiál. Pak se ale nejprve vymlouval, že nemá čas, až přestal úplně komunikovat. Novinky o případu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Profimedia.cz

Rekonstrukce střechy se mladý muž stále nedočkal. Ilustrační foto

Článek

Mladý muž podle ní zareagoval na inzerát, kde stavař nabízel práce spojené s rekonstrukcí střech. Zkontaktoval se s ním. Detaily a podmínky spolu vyjednávali prostřednictvím SMS a taky během telefonických hovorů. Domluvili se na konečné ceně 350 tisíc korun.

„Stavař požadoval zálohu 100 tisíc korun na stavební materiál, kterou poškozený loni v září odeslal,“ uvedla mluvčí s tím, že začátkem listopadu „pracant“ přivezl dvě role asfaltové krytiny a nějaké plechy.

„Materiál nechal na místě rekonstrukce s tím, že je velmi zaneprázdněný a s pracemi začne začátkem ledna letošního roku. Přestavbu ale stále oddaloval a od dubna přestal s poškozeným komunikovat. Na snahu o kontakt nereaguje,“ konstatovala Zajícová.

Kromě zmíněného materiálu do současnosti nic dalšího „stavitel“ nedodal a práce nezačal, i když střecha měla být dle smlouvy dokončena k poslednímu květnu.

„Poškozenému došla trpělivost. Nepoctivé jednání oznámil a na dotyčného podal trestní oznámení,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že policisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Muže z Karlovarska tahali podvodníci za nos. Přišel o osm set tisíc

Krimi

Výběr článků

Načítám