Hlavní obsah

Starší žena ze Šumperka se už viděla v náruči kanadského zpěváka. Přišla o čtvrt milionu

Šumperk

Starší žena ze Šumperka uvěřila, že má díky kontaktům na sociální síti na dosah bližší vztah ke kanadskému zpěvákovi Davu Moffattovi. To, že s ní místo něj komunikuje podvodník, zjistila až poté, co z ní vylákal bezmála čtvrt milionu korun. Novinkám to v úterý sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oklamaná žena se podle ní v pondělí obrátila na policisty v Šumperku. „Uvedla, že v období od začátku dubna asi do poloviny července byla v kontaktu s kanadským zpěvákem Davem Moffattem, se kterým komunikovala prostřednictvím sociálních sítí. Zřejmě se ale stala obětí podvodu a přišla o značnou sumu peněz,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR, Novinky

Na úskalí lásek přes internet upozorňují policisté i prostřednictvím letáků

Údajný zpěvák ženě nasliboval osobní setkání a případný vztah a postupně od ní pod různými legendami vylákal osm částek v celkové výši 240 tisíc korun, které mu dobrovolně posílala.

„Do současnosti se ale žádná zahraniční návštěva neuskutečnila a peníze také oklamaná žena nemá. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvodu,“ doplnila Zajícová.

Ohraná báchorka o mořeplavci a hordách pirátů zase zabrala. Seniorka přišla o desítky tisíc

Krimi
Související témata:
Dave Moffatt

Výběr článků

Načítám