Hlavní obsah

Starostlivý soused zachránil v Jablonci bezmocnou ženu uvězněnou v bytě

Zřejmě život zachránil své 82leté sousedce v Jablonci nad Nisou její všímavý spolubydlící z domu. Ten se obrátil ve čtvrtek na místní městskou policii, protože mu přišlo divné, že žena nereaguje na zvonění a bouchání, nezvedá telefon a dlouho se nikde neobjevila. Strachoval se o její zdraví, protože věděl, že špatně chodí a ke všemu se léčí s onemocněním srdce.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Navíc se snažila se svojí matkou neúspěšně spojit i dcera žijící v Praze a stejně neúspěšně dopadla také kamarádka. Obavy, že se nejspíš děje něco vážného, umocňovalo rozsvícené světlo v bytě ženy.

„Na místo vyjela hlídka strážníků a mezitím operační důstojník zjišťoval, zda paní v posledních hodinách neošetřovala záchranka nebo zda není hospitalizovaná. Odpovědi byly záporné,“ popsala mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Po příjezdu už na strážníky čekal starostlivý soused, pustil je do domu a zavedl k bytu sousedky. Ani jim však nikdo na bouchání neotvíral, a tak přivolali na pomoc hasiče, aby byt otevřeli.

Nemohoucí ženu našli ležet na zemi, byla při vědomí a snažila se komunikovat. Přivolaní záchranáři ji ošetřili a převezli do jablonecké nemocnice.

„Paní měla štěstí na všímavého souseda, kterému nebyla lhostejná a dostala se díky němu včas do péče lékařů,“ dodala Fričová.

Silně krvácejícímu seniorovi na Českobudějovicku pomáhala zásahová jednotka, která se vracela z cvičení

Krimi

Výběr článků

Načítám