Hlavní obsah

Spor dvou řidičů skončil probodnutým srdcem. Pětasedmdesátiletý útočník je ve vazbě

Tachovský okresní soud poslal v úterý do vazby 75letého muže, který o víkendu na lesní cestě u Rozvadova zabil o 20 let mladšího muže. Dvojice řidičů se dostala do sporu kvůli tomu, že senior nemohl úzkou cestou projet, protože ji blokoval vozem druhý muž.

Policisté předvádí obviněného seniora k tachovskému soudu, který rozhodoval o vazběVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

Spor vyvrcholil potyčkou, při které starší z aktérů vytáhl bodák z vycházkové hole a svého protivníka zasáhl přímo do srdce. Ten na místě zemřel.

„Soud akceptoval můj návrh z důvody obavy, že by se obviněný mohl na svobodě skrývat nebo jinak mařit vyšetřování,“ uvedl státní zástupce Martin Rykl. Podle něj se obviněný důchodce hájí tím, že šlo o nešťastnou náhodu.

Po činu z místa odjel

Incident se odehrál v sobotu. „Po třinácté hodině jsme přijali oznámení od ženy, která sdělila, že její partner byl napaden ze strany neznámého muže a je vážně zraněn,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan, podle něhož měla konfliktu předcházet hádka týkající se toho, že jeden z mužů nemohl cestou projet kvůli automobilu druhého z nich.

„Na místo vyjela nejbližší policejní hlídka, která u šestapadesátiletého muže začala provádět laickou resuscitaci,“ sdělil Hodan. V té pokračovali přivolaní záchranáři. I přes veškerou snahu všech zasahujících složek ale muž na místě svému zranění podlehl.

Podezřelý starší aktér ihned po činu z místa odjel. „Hlídkám se ho podařilo vypátrat a zadržet zhruba za hodinu v nedaleké obci. Policisté u něj nalezli a zajistili zbraň, kterou způsobil zranění poškozenému,“ doplnil Hodan.

Policisté seniora později obvinili z vraždy, za což mu hrozí až 20 let vězení.

Německý důchodce dostal pokutu za zmlácení syna koštětem

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám