Hlavní obsah

Muže zprostili viny z brutální vraždy v Plzni. Jen dedukce, řekl soud

Krajský soud v Plzni zprostil v pondělí obžaloby Martina Krutého (43) z brutální vraždy jeho spolubydlícího z ubytovny z předloňského roku. Zároveň ho propustil z vazby.

Obžalovaný Martin Krutý u Krajského soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

„Nebylo prokázáno, že skutek spáchal obžalovaný. Provedené důkazy nestačily pro to, aby na tom soud založil výrok o vině,“ uvedla předsedkyně Helena Przybylová.

K incidentu mělo dojít v září 2022 během jejich společné vycházky v lesíku poblíž plzeňské fakultní nemocnice v Lochotíně. Podle obžaloby měl Krutý nejprve 48letého muže opakovaně udeřit tupým předmětem do hlavy a nejméně čtyřikrát jej bodnout nožem.

Podle soudu z pouhého závěru, že oba vstupovali na jedno místo společně a pak z něj vyšel jen obžalovaný, nelze dovodit, že poškozeného usmrtil.

Je to jen dedukce, která není podpořena žádnými důkazy. Je tady taky celá řada okolností, která naopak činí důkazní situaci nepřehlednou
předsedkyně senátu Helena Przybylová

„Je to jen dedukce, která není podpořena žádnými důkazy. Je tady taky celá řada okolností, která naopak činí důkazní situaci nepřehlednou,“ uvedla předsedkyně senátu.

Tělo tehdy objevil v křoví náhodný kolemjdoucí. Krutého obvinili policisté až po roce.

„Byl to kamarád, neměl jsem žádný důvod mu ublížit. Je to výmysl policie. Ani náznak toho, co je v obžalobě, není pravda,“ prohlásil Krutý, který je pravidelným uživatelem pervitinu.

Podle jeho verze se šli oba v inkriminovaný den projít ven.

Foto: Novinky

Obžalovaný Martin Krutý u Krajského soudu v Plzni

„Během cesty mi dal peníze, abych mu šel do krámu koupit dvě flašky vodky. Domluvili jsme se, že se za hodinu sejdeme v lesíku. Když jsem tam přišel, nebyl tam. Volal jsem ho, ale neozýval se,“ vypovídal obžalovaný muž.

Když se pak vrátil na ubytovnu, tak tam kamaráda také nenašel. „Už pak nepřišel. Tak jsem po několika dnech z ubytovny odešel,“ dodal Krutý. Že kamarád nežije, se dozvěděl až později z televize. „Říkali, že měl umřít,“ dodal Krutý.

Zavraždil spolubydlícího kvůli hádce o hroznové víno. Soud mu potvrdil 11 let

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám