Hlavní obsah

Speditér se zákazem řízení vybíral zálohy, peníze firmě v Praze ale neodevzdal

Praha

S nadsázkou řečeno jako kočka s myší si pohrával s paragrafy za hranou zákona 45letý muž, který se v Praze nechal zaměstnat jako šofér, ačkoliv měl zákaz řízení. Při rozvážení stavebního materiálu pak dál pokoušel štěstí, když si nechával zálohy na zboží vybrané od zákazníků. Když ho za to firma vyhodila, slehla se po něm zem a na řadu přišlo policejní pátrání.

Muž se zákazem řízení pracoval jako šoférVideo: Policie ČR

Článek

V policejních statistikách se to množí řidiči, kteří si nedělají příliš hlavu s tím, když jim úřady či soudy uloží trest za prohřešek v podobě zákazu jízdy. Za volant zvesela sedají dál. Muž, kterého policie nedávno zadržela v pražské části Vinohrady, ale na výletě za hranu zákona vyrazil ještě dál, když se s platným zákazem nechal rovnou zaměstnat jako řidič.

Vzali ho ve stavební firmě v Praze 6, kde se o zákazu nezmínil, takže vedení nemělo tušení, že při rozvážení materiálu zároveň kličkuje mezi paragrafy. Navíc to hlavní neblahé překvapení teprve mělo přijít.

„Začal vybírat od zákazníků zálohy na stavební materiál, které však nikdy ve firmě neodevzdal a peníze si ponechal pro vlastní potřebu,“ informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie Richard Hrdina.

Krupiér kradl žetony, schovával je do trenýrek. Věhlasné kasino připravil o miliony

Krimi

Jakmile vyšel švindl najevo, podezřelý dostal padáka za hrubé porušení pracovní kázně. Pak musela do hry vstoupit policie, protože vyhozený zaměstnanec přepnul do role mrtvého brouka, když zmizel neznámo kam a přestal komunikovat.

Že si nechal služební telefon, by bylo nejspíš to nejmenší, čachrováním s penězi zákazníků ale způsobil firmě škodu za bezmála 300 tisíc korun.

Následovalo pátrání, které policisty nasměrovalo ve finále do Vinohradské ulice v Praze, kde muže na začátku září zadrželi.

„Muž je obviněný ze spáchání trestných činů zpronevěra a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což může v případě odsouzení strávit až pět let za mřížemi,“ dodal Hrdina s tím, že podezřelý peníze použil pro vlastní potřebu.

Foto: Policie ČR

Muž se zákazem řízení pracoval jako šofér.

Zaměstnanec měl ukrást ve Škodě Auto součástky za 1,4 milionu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám