Hlavní obsah

Sousedčin pes muži z Klatovska zakousl slepice, tak vzal na zvíře pušku

Aktualizováno

Když přijel domů, uviděl na dvorku svého domu psa, jak drží v tlamě slepici, a další mrtvé kusy ležící kolem. Popadl ho vztek, doběhl si domů pro pušku. Po bavorském barváři své sousedky několikrát vystřelil a vážně jej zranil. Teď za to policie muže z Klatovska obvinila z trestného činu.

Foto: Profimedia.cz

Bavorský barvář (ilustrační foto)

Článek

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání 38letého muže pro podezření ze spáchání zločinu týrání zvířat,“ potvrdila v pondělí policejní mluvčí Iva Vršecká. Podle ní kriminalisté přijali oznámení o postřelení psa, který se pohyboval na cizím pozemku, letos v únoru. „Policisté na místě zjistili, že pes utrpěl několik zásahů střelnou zbraní,“ doplnila Vršecká s tím, že případ prověřovali několik měsíců.

Jak Novinky zjistily, střelec použil vysoce účinnou vzduchovou pušku ráže 5,5 milimetru a zvíře třemi ranami zasáhl do hlavy, krku a břicha. Způsobil mu průstřel žaludku a ledviny. Jeden z projektilů poškodil zrakové centrum a pes oslepl na levé oko.

„Jednalo se o život ohrožující poranění spojené s utrpením a výraznou bolestí. Zvíře má trvalé následky v podobě ztráty zraku a poruchy hybnosti levé hrudní končetiny,“ konstatoval v posudku znalec z oboru veterinářství.

Psa na Šumpersku někdo postřelil a pohřbil zaživa

Krimi

Podle něj se jednalo o zvlášť surový a trýznivý způsob týrání, kdy zvíře bylo vystaveno bolestem na hranici snesitelnosti. „O tom svědčí i to, že pes byl do ordinace dovezen v bezvědomí a šoku,“ upozornil znalec.

Nechtěl na něj jít s holýma rukama

Sám provinilec Novinkám řekl, že byl hodně vytočený. „Nacouval jsem do vrat k baráku a po otevření dveří od auta jsem viděl na dvorku u kurníku sousedčina psa, jak drží slepici v čumáku, a další mrtvé se válely na zemi. Byla to doslova spoušť,“ popsal situaci muž.

Z toho, co viděl, se pak prostě neudržel. „Nechtěl jsem po něm jít s holýma rukama, tak jsem si vzal z domu vzduchovku a k tomu do ruky hrst broků. Po psovi jsem několikrát vystřelil, jednou jsem ho trefil do hlavy a další rány šly do těla. Zaběhl někam dozadu a pak si pro něj sousedka přišla,“ líčil dále obviněný, kterému nyní hrozí až šest let vězení.

Jak přiznal, použil silný model vzduchové pušky, kterým lze bez problému ulovit drobnou zvěř. „Příčina celého problému nevznikla u mě. Není to poprvé, co ten pes utekl. Je nevychovaný a při první příležitosti něco vyvede. Znám spoustu loveckých psů, kteří si slepic ani nevšimnou,“ pokračoval muž.

Byli to domácí mazlíčci

Dodal, že slepice piplal od malička, byly pro něj domácími mazlíčky. „Napadlo mě, že bych ho mohl odehnat klackem, ale bál jsem se, aby mě přitom nepokousal. Mrzí mě to, vím, že ten pes za to nemohl,“ uzavřel střelec.

Policejní mluvčí Novinkám potvrdila, že její kolegové prověřují i případné protiprávní jednání majitelky psa za to, že zvíře řádně nezajistila.

Pes se zarostlým řetězem do krku trpěl měsíce. Chovatel z Tachovska dostal podmínku

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám