Hlavní obsah

Snažil se vypátrat ženu, která ho podvedla, a narazil na dalšího darebáka

Hned dvakrát se v krátké době nechal napálit podvodníky mladý muž z Prostějovska. Poprvé při investování do kryptoměny. Podruhé, když pátral po ženě, která ho předtím obrala. Pachatelé ho připravili o téměř 600 tisíc korun. Novinkám to v pondělí řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Kryptoměny Ethereum

Článek

Mladík podle ní v době přibližně od poloviny dubna do poloviny června komunikoval prostřednictvím internetu s ženou a za pomoci jejího vedení, po stažení různých aplikací či založení účtu, převedl své finanční prostředky na kryptoměnu a následně do kryptopeněženky, kde mělo dojít k jejich zhodnocení.

„Po nějaké době se pokusil zisk z investic zaslat na svůj bankovní účet, ale bylo mu sděleno, že je nezbytné zaplatit různé poplatky, a až po jejich zaplacení se peníze převedou tam, kam chce. Poplatky tedy uhradil,“ popsala mluvčí.

Koncem května ale zjistil, že internetová stránka, na níž obchodoval, nefunguje a žena vystupující pod jménem Cynthia mu přestala odepisovat. Pokusil se to vyřešit sám a na internetu si vyhledal společnost, která se zabývá získáváním finančních prostředků z podvodů, a kontaktoval ji.

Pracovník společnosti mu později sdělil, že jeho finanční prostředky byly nalezeny a je třeba, aby si založil účet na konkrétní internetové stránce. Muž s vidinou zpětného získání svých finančních prostředků nezaváhal a účet založil. „Začaly ale přicházet pokyny k uhrazení různých poplatků k tomu, aby mu byly nalezené peníze vráceny zpět na účet. K tomu ale nedošlo, žádné peníze se mu nevrátily, a navíc přišel o další,“ uvedla Zajícová s tím, že podvodníci ho obrali o cca 570 tisíc korun.

Chtěl rychle zbohatnout, ale přišel o miliony. Na internetu narazil na podvodníka

Bezpečnost

Výběr článků

Načítám