Hlavní obsah

Slovák se snažil uplatit české policisty. „Každý potřebuje nějakou korunku,“ řekl jim

Dvě pětistovky hodil policistům na sedadlo do služebního auta šestačtyřicetiletý Slovák s žádostí, aby přestupek jeho kolegy, který řídil auto s nezapnutým pásem, řešili neoficiální cestou. Nepochodil. Navíc mu hrozí až šest let vězení.

Slovák chtěl na Bruntálsku uplatit policistyVideo: Policie ČR

Článek

Netradiční silniční kontrolu zažili na vlastní kůži před pár dny policisté z obvodního oddělení Vrbno pod Pradědem na Bruntálsku.

Vozidlo zastavili ve Světlé Hoře a řidiči, který nebyl během jízdy připoután bezpečnostním pásem, uložili na místě blokovou pokutu ve výši 1500 korun.

„Řidič s pokutou souhlasil s tím, že ji zaplatí převodem z účtu. Jenže se do jejich komunikace zapojil i spolujezdec pokutovaného muže, z něhož byl cítit alkohol,“ popisovala událost policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala městský byt. Hrozí mu výpověď s ostudou

Krimi

„Ten se opakovaně policistů dotazoval, zda by věc nešla vyřešit jiným způsobem,“ dodala mluvčí.

Policisté pak usedli do služebního vozidla, aby řidiči vypsali pokutový blok a složenku, když k nim muž přišel znovu s další nabídkou. Říkal jim, že každý přece potřebuje nějakou korunku a domluvit se, že je lidské.

Znovu jim nabídl finanční odměnu, když věc nebudou řešit oficiální cestou. Policisté ho však znovu upozornili, aby se nedopouštěl protiprávního jednání.

Foto: Novinky

Slovák chtěl na Bruntálsku uplatit policisty

„Jeden z policistů pak vystoupil z auta a dotyčný přes něj skrz otevřené okénko hodil do sedadla dvě pětisetkorunové bankovky. Z místa pak odešel,“ líčila dále policejní mluvčí.

Chtěl ušetřit pětistovku na pivo

Policista ho okamžitě vyzval k předložení dokladu totožnosti a odhozené peníze mu byly ihned vráceny. Muže policisté následně zadrželi, nadýchal přes dvě promile alkoholu, a tak noc strávil na protialkoholní záchytné stanici.

Případ si převzali bruntálští kriminalisté, kteří muže následující den obvinili ze spáchání trestného činu podplácení.

„Při výslechu se ke svému jednání doznal a připustil, že jeho chování bylo ovlivněno alkoholem. Uvedl, že si myslel, že ušetří pětistovku, za kterou budou mít s kolegou peníze na další pivo,“ upřesnila Kubzová.

Výběr článků

Načítám