Hlavní obsah

Slovák na Olomoucku ujížděl policii. Před 15 lety byl z Česka vyhoštěn na neurčito

Prostějov

Setkat se s policisty evidentně nechtěl šestačtyřicetiletý cizinec, podle informací Novinek Slovák. Již patnáct let totiž nemá v Česku co pohledávat, rozhodnutí soudu o vyhoštění však nerespektuje. Když jej policejní hlídka chtěla na Olomoucku zkontrolovat, pokyn k zastavení auta nerespektoval a snažil se ujet. Nakonec havaroval.

Slovák se snažil ujet policistům a havarovalVideo: Policie ČR

Článek

Novinky o případu, který se odehrál minulý pátek po třinácté hodině, informoval v úterý policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Policejní hlídka Dopravního inspektorátu Olomouc si všimla podivné jízdy řidiče vozidla Škoda Superb v obci Kožušany–Tážaly a rozhodla se jej zkontrolovat. Řidič ale pokyn k zastavení vozidla nerespektoval a začal ujíždět směrem na Prostějov,“ uvedl mluvčí.

Do pronásledování vozidla se zapojily i další policejní hlídky. Řidič ujel zhruba 15 kilometrů a před Prostějovem, na křižovatce do obce Čechůvky, použili policisté z oddělení hlídkové služby Prostějov k zastavení vozidla zastavovací pás.

„Řidič na pás najel levým předním i zadním kolem, ale v jízdě pokračoval dál. Ujel zhruba jeden a půl kilometru než na křižovatce ulic Kralická a Rovná v Prostějově dostal vlivem rychlé jízdy smyk a narazil do zábradlí mostu,“ konstatoval Hejtman.

Řidič se po nehodě dal na útěk. Uběhl ale jen pár metrů, než jej policisté doběhli a zadrželi. „Zjistili, že muž měl důvod se před nimi skrývat. Okresní soud v Uherském Hradišti cizince totiž v roce 2009 vyhostil z území České republiky na dobu neurčitou,“ poznamenal mluvčí.

Muž je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. „Okresní soud v Prostějově v pondělí rozhodl o umístění muže do vazby,“ doplnil policejní mluvčí.

Ujíždějící mercedes boural v podjezdu na Olomoucku, mladý muž převážel pervitin

Krimi

Výběr článků

Načítám