Hlavní obsah

Skautského vedoucího soudí kvůli znásilnění tří dívek. Jednou z nich je i nevlastní dcera

Plzeň

Někdejší skautský vedoucí stanul v úterý před plzeňským krajským soudem. Podle obžaloby znásilnil tři dívky, přičemž jedna z nich je dokonce jeho nevlastní dcerou. Devětatřicetiletý muž svou vinu odmítl. Řekl, že školačky si vše vymyslely, protože žárlily.

Skautský vedoucí, který je obžalovaný ze znásilnění tří dívek, před plzeňským krajským soudemVideo: Klára Mrázová, Novinky

Článek

Jak je uvedeno ve spisu, první incident se stal během září 2021 v plzeňské skautské klubovně. Skupina mladých lidí popíjela se svým vedoucím alkohol. Když si šli všichni lehnout, přiblížil se obviněný ke spící tehdy šestnáctileté dívce. „V úmyslu se sexuálně uspokojit jí zasunul prsty do pochvy a pohyboval s nimi. To nezletilou probudilo,“ konstatovala státní zástupkyně. Muž následně svého jednání zanechal.

Ještě téhož měsíce vyrazila parta na soukromou chatu do Šťáhlav u Plzně. Podle obžaloby se situace opakovala, ovšem tentokrát si vedoucí vybral jinou patnáctiletou svěřenkyni. Stejně jako poprvé se poškozená vzbudila, takže muž přestal.

Na školačku si však troufl znovu ve skautské klubovně v Radnicích na Rokycansku. Sundal jí spodní prádlo a souložil s ní. „Poškozená ho odstrkovala. Říkala, ať toho nechá. Obžalovaný přesto ještě chvíli pokračoval,“ zdůraznila státní zástupkyně.

Skautský vedoucí, který zneužil 39 dětí, je znovu ve vězení kvůli dětské pornografii

Krimi

Upozornila, že k poslednímu případu došlo na přelomu roku 2021 a 2022 v plzeňské klubovně. Scénář se opakoval. Vedoucí podle spisu šel za spící čtrnáctiletou nevlastní dcerou. „Stáhl jí kalhoty a kalhotky, začal ji hladit po nahém těle na podbřišku, což ji probudilo. Viděla, že obžalovaný druhou rukou masturbuje. Na chvíli ztuhla, avšak poté ho odstrčila a odvrátila se od něj,“ informovala státní zástupkyně.

Devětatřicetiletý muž odmítl, že by se skutky staly. Sdělil, že školačky s ním byly v kontaktu, než podaly trestní oznámení. „Chodily za mnou na kávu, pro rady, měli jsme velmi přátelský vztah,“ podotkl.

Podle něj si vše vymyslely, protože žárlily na jeho novou přítelkyni, s níž začal chodit loni v květnu. „Taky jsem jim řekl, že už bych nerad pokračoval ve vedení oddílu. Byl jsem pro ně stálicí, přítelem. Měly pocit, že mě tímhle ztratí,“ zdůvodnil.

Dále vypověděl, že s patnáctiletou školačkou, kterou opakovaně vyhledával, byli milenci. „Moje manželství nebylo úplně šťastné,“ připustil obžalovaný. Poměr, jenž trval asi rok a půl, však tajili. „Vše bylo dobrovolné, oboustranné. Ostatní o našem vztahu nevěděli,“ doplnil obviněný, jenž pracuje jako údržbář v jedné z plzeňských škol.

Coby vedoucí skončil až loni, když ho slovně konfrontoval jeden z otců poškozené. Obžalovaný následně rezignoval na svou funkci v oddíle. Státní zástupkyně navrhuje muži trest ve výši 5,5 roku. Zatím není známo, kdy by mohl být rozsudek vynesen.

Lékaře obviněného z brutální vraždy poslali do vazby. Přivezli ho v neprůstřelné vestě

Krimi

Výběr článků

Načítám