Hlavní obsah

Servali se fanoušci, pořadatelé i hráči. Melu po fotbale na Šumpersku řeší policie

Jestřebí

Nechutnou dohru měl na začátku června fotbalový zápas o záchranu v okresním přeboru v Jestřebí na Šumpersku. Po utkání se strhla hromadná bitka, do které se kromě pořadatelů a fanoušků zapojili i hráči obou týmů. Agresivní, zřejmě opilý fanoušek Písařova dokonce kopl jednoho z domácích hráčů do hlavy. Na sociálních sítích koluje video s incidentem. Případem se už zabývá policie.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jednalo se o zápas z 2. června, v němž domácí Sokol zdolal 3:2 Tatran Písařov. Podle zveřejněného videa se po skončení utkání strhla mezi fanoušky strkanice, během níž příznivec hostujícího celku nakopl ležícího hráče Jestřebí do hlavy.

„Věc je v šetření, takže žádné informace k ní nyní zveřejňovat nebudeme,“ řekla Novinkám v úterý bez dalších podrobností policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Sdílnější byl předseda domácího klubu Jan Lukáč. „Vše vyprovokovali dva opilci, příznivci Písařova, poté co byli vyzváni pořadateli, aby uvolnili průchod do šaten hráčům a rozhodčím. Asi se jim to nelíbilo a začali řádit,“ uvedl předseda.

Na policistu s pepřovým sprejem na zápase Sparty přišlo 11 oznámení

Krimi

„Naši pořadatelé i s pomocí některých hráčů obou klubů se je snažili zpacifikovat. Když už se zdálo, že je zklidnili, jeden se rozběhl a našeho hráče kopl do hlavy,“ popsal Novinkám Lukáč s tím, že postižený fotbalista odešel domů.

„Tam se mu ale udělala boule, tak navštívil nemocnici, kde se nechal vyšetřit. Naštěstí mu nic není. Je zcela v pořádku. Podal ale trestní oznámení,“ dodal Lukáč.

Vše se podle něj stalo po ukončení zápasu. „Proto v zápise o tom zmínka není. Mezi našimi kluby žádné sváry nejsou. Šlo jen o selhání jednotlivců. Osobně si myslím, že pořadatelská služba nepochybila a počínala si v rámci možností,“ konstatoval Lukáč.

Bylo to nechutné a s fotbalem to nemělo nic společného.
Petr Vicenec, trenér klubu z Písařova

Zástupci klubu z Písařova se vyjadřovali vyhýbavě. Sekretář Tatranu Jiří Pavlas potvrdil, že k strkanici došlo až po zápase. „Ten, kdo někoho kopl do hlavy, nevím, zda to byl domácí hráč nebo některý z fanoušků Sokola, byl náš příznivec. Tvrdil, že byl vyprovokovaný. Co se přesně stalo, jsem ale neviděl. Byl jsem na druhé straně hřiště,“ řekl Novinkám Pavlas.

Podobně hovořil i písařovský trenér Petr Vicenec. „Hlavním aktérem byl náš fanoušek. Kdo incident vyprovokoval, nevím. Na videu, které všude koluje, si může udělat každý obrázek sám. Co se dělo, bylo nechutné a s fotbalem to nemělo nic společného,“ pověděl Novinkám.

Případ bude řešit i Výkonný výbor Okresního fotbalového svazu (OFS) v Šumperku. „To na základě videa, které jsme viděli na sociálních sítích. Víc k tomu v této chvíli nemohu říct,“ uvedl sekretář OFS Šumperk Radim Netopil.

Klub z Jestřebí pak na svém webu samotný zápas popsal jako „plný soubojů a nepřesností včetně rozhodčího“.

Fotbaloví chuligáni se porvali na zahrádce restaurace v Praze. Šest zadržených

Krimi

Výběr článků

Načítám