Hlavní obsah

Šermíř z Vysočiny svazoval své dětské svěřence a cucal jim palce u nohou, dostal sedm let za znásilnění

Brno

Hodně svérázné praktiky na hony vzdálené šermování či ohňové show praktikoval se svými dětskými svěřenci vedoucí šermířské skupiny z Vysočiny. Několik chlapců totiž různě svazoval, masíroval jim chodidla, cucal palce a u toho se vzrušoval. Muž u soudu tvrdil, že šlo jen o blbnutí. Soud mu ale napařil za opakované znásilnění sedm let vězení.

Obžalovaný šermíř u souduVideo: Petr Kozelka, Novinky

Článek

K různým praktikám mělo docházet v bytě obžalovaného nebo při spaní ve stanu po různých vystoupeních od roku 2013 až do roku 2021. Podle verdiktu senátu brněnského krajského soudu v čele s Michalem Zámečníkem muž svým svěřencům masíroval nohy, cucal jim palce u nohou, svazoval je provazem nebo v jednom případě i potravinářskou fólií, přičemž u toho někdy masturboval.

Mohutný čtyřicátník se takto měl postupně chovat ke čtyřem chlapcům, kterým bylo v té době okolo dvanácti či třinácti let.

Obžalovaný se choval zákeřně, věděl, že k němu chlapci vzhlížejí, a přesto dělal to, co jim dělal.
Michal Zámečník, soudce

Soud celé jednání kvalifikoval jako opakované znásilnění, ohrožování výchovy a omezování osobní svobody. Kromě sedmi let vězení musí muž absolvovat ještě ústavní sexuologické léčení.

Opilý se sápal po nezletilé dceři a chtěl sex. Za pokus o znásilnění dostal muž z Plzně tři roky

Krimi

„Poškození bylo dost malí na to, aby chápali, co se to s nimi vlastně děje. Jak dospívali, pochopili, že je jim to nepříjemné, ale vzhledem k tomu, jakou autoritu pro ně představoval, to snášeli po delší dobu. Obžalovaný věděl, že proti němu nevystoupí, protože jsou na to moc malí. Jeho chování mělo vždy sexuální podtext, nešlo o žádné zdravotní masáže, jak obžalovaný tvrdil,“ konstatoval Zámečník.

Obžalovaný: Pošťuchování a blbnutí

Muž se marně bránil, že za těmito aktivitami stáli vlastně sami kluci ze šermířského spolku. „V rámci nějakého pošťuchování a blbnutí si chtěli zkusit být svázaní. Svázal jsem je ale jen na chvíli, nikdy z toho nebyl nějaký problém. Ale mě vzrušuje jen to, když jsem svázaný já a někdo si se mnou hraje, když někoho svazuju, tak to ne,“ tvrdil.

„Zajímám se o masáže nohou a reflexní terapii nebo zdravou chůzi. Kluky to zajímalo, chtěli to, u žádného nešlo o moje uspokojování. Že bych jim cucal place nebo něco takového, to určitě ne. Jen jednoho dne jsem někdy k ránu zkoušel, jestli je kluk vzhůru, a kousl jsem ho. I svazování proběhlo, já se totiž zajímám o problematiku bondage,“ vysvětloval svou zálibu v erotické technice spočívající v různém znehybňování či svazování.

„Masáže nohou byly regenerační. Klient nerozporuje zájem o nohy a sadomasochistické praktiky, ale on sám chce být tou svázanou osobou, na které jsou provozovány sexuální praktiky. Své svěřence vedl ke sportu a motivoval je k dobrým výsledkům ve škole, lze vyloučit jeho úmysl komukoli ublížit. Je si vědom, že jeho jednání nebylo v jistých ohledech žádoucí, ale chce to napravit a je připraven se aktivně věnovat léčbě,“ řekl jeho obhájce s tím, že by soud měl upustit od potrestání a uložit jen ambulantní sexuologickou léčbu.

Na svobodě by byl nebezpečný

U muže znalkyně zjistila poruchu sexuální preference, kvůli čemuž označila jeho pobyt na svobodě za nebezpečný, protože by své jednání mohl dál opakovat. Jeden z mužových svěřenců si dokonce odnesl ze zážitků posttraumatickou stresovou poruchu.

„Obžalovaný se choval zákeřně, věděl, že k němu chlapci vzhlížejí, a přesto dělal to, co jim dělal. Proto jsme uložili trest v trvání sedmi let, a to jsme ještě přihlédli k jeho dosavadní bezúhonnosti. Shledali jsme u něj nulovou sebereflexi, všechnu špínu háže na ty chlapce,“ dodal soudce Zámečník.

Státní zástupce i obžalovaný si po verdiktu nechali čas na rozmyšlenou.

V Německu zadrželi dalšího muže kvůli znásilnění českých studentek

Evropa
Související témata:
Šermíři

Výběr článků

Načítám