Hlavní obsah

Seniorka se lekla štěkajícího psa a při pádu na zem se vážně zranila. Jeho majitele čeká soud

Roční podmínku navrhuje státní zástupce jako trest pro muže z Klatov za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Podle obžaloby neuhlídal svého psa, který překvapil na chodníku 71letou důchodkyni. Ta po úleku upadla na zem a s těžkým zraněním skončila v nemocnici.

Foto: Policie ČR

Stafordšírský teriér (ilustrační foto)

Článek

Incident se stal loni v srpnu v ulici 5. května. Fena křížence rasy amerického stafordšírského teriéra a bandoga tehdy utekla nezajištěnými vrátky ze dvorku domu Radka F. v Klatovech-Lubech.

„Štěkajíc se rozběhla za poškozenou, která v tu dobu místem procházela. Seniorka ze strachu ustoupila dozadu, přičemž zavadila o obrubník a upadla na zem,“ stojí v obžalobě.

Po pádu musela ženu odvézt záchranka do nemocnice. Tam lékaři zjistili, že má zlomenou stehenní a vřetenní kost. Její léčení trvalo téměř tři měsíce, pohybovala se pouze o berlích a neobešla se bez cizí pomoci.

Staford pokousal na Sokolovsku tři členy rodiny. Odchytáře pak přejelo vlastní auto

Krimi

Obviněný muž uvedl, že mu fena utekla, když otevřel branku, aby vyzvedl poštu ze schránky. „Běžela přes ulici, kde na protějším chodníku šla starší paní. Tam na ni začala štěkat. Volal jsem na tu ženu, aby se psa nebála, že je to ještě štěně a nic jí neudělá. Ona začala couvat a přitom upadla,“ uvedl Radek F.

Sama seniorka přiznala, že se psa bála. „Běžel přímo na mě. Byl vysoký, šel z něho strach a respekt. Jak se přibližoval a štěkal, tak jsem asi dva kroky ustoupila zpět a přitom zakopla o obrubník. Po pádu jsem nebyla schopná sama vstát, cítila jsem hroznou bolest,“ popsala důchodkyně.

Žalobce poukázal na městskou vyhlášku, která zakazuje volné pobíhání psů. V této souvislosti zmínil, že bandog i staford patří mezi bojová plemena, přičemž tito psi musí mít podle nařízení města při pohybu na veřejném prostranství náhubek.

Výběr článků

Načítám