Hlavní obsah

Seniorce ležící na lavičce v Přerově nabídli pomoc, pak ji okradli

Přerov

Tvářili se, že chtějí pomoci, místo toho ale dvojice seniorku, která spala v Přerově v parku na lavičce, okradla. O případu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K šedesátileté ženě spící na lavičce v parku u majáku na Bezručově ulici přišli v pátek hodinu po půlnoci neznámý muž a žena.

„Projevili se jako lidumilové a nabídli ženě, že u nich může přespat. Poškozená tedy podala muži svůj batoh, a protože má potíže s chůzí, žena jí mezitím pomáhala vstát. Muž i s batohem kousek poodešel, prohledal ho a vzal z něho peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí 3700 korun, aniž by si toho poškozená všimla,“ uvedla mluvčí.

Batoh pak muž vrátil ženě s tím, že dojdou pro invalidní vozík, aby počkala na místě, než se vrátí. „Protože se dlouho nevraceli, nahlédla žena do batohu a zjistila, že přišla o peněženku,“ konstatovala Zajícová.

Následně okradená kontaktovala policii a celou událost oznámila. Celkovou škodu vyčíslila na čtyři tisíce korun. „Okolnosti případu jsou nadále předmětem šetření,“ doplnila mluvčí.

Mladík požádal matku o nocleh, dala mu klíče od svého bytu a on jí ho vykradl

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám